De Eendepoel

De Eendepoel

Rond een Rijksmonument in Sellingen, met een karakteristieke voorgevel en met liefde gerestaureerd, ligt een prachtige tuin.
De naam op de gevel van deze monumentale boerderij is ook de naam van de 10.000 m2 grote tuin: De Eendepoel. Al vanaf het moment dat de bewoners, Johan en Albert Bovee, het pand betrokken, is begonnen met het aanleggen van de tuin, met behoud van de oude bomen en struiken. Langs de oprit met honderd jaar oude acacia's zijn rozenperken aangelegd. In de vaste plantenborders een grote verzameling grassen, irissen, Hemerocallis en bijzondere vaste planten. Er is ruimte voor dieren; de ganzen, eenden en geitjes hebben het goed! Verder een grote moestuin, fruitbomen, een wilde bloementuin en natuurlijk een eendenpoel! 

EXTRA ACTIVITEITEN

Jelly Swart, sieraden
Jelly bouwt haar kraam op bij De Eendepoel.
Vol met sieraden van gekleurd glas, in combinatie met een speciale kleisoort. Eigen ontwerp en een zelf ontwikkelde techniek, dus uniek.
Of sieraden van gebruikte nespresso-cups.
Kleurrijk en licht om te dragen!

Tijdens de openingstijden zal Jelly het sieraden maken demonstreren. 

Praktische informatie

De Eendepoel
Johan en Albert Bovee
Ter Apelerstraat 42
9551 XK Sellingen                          

06 13051379
johanbovee@hotmail.com
facebook.com/deeendepoel       

ARTISTIEK PROGRAMMA

Kardia Meijer

Haar kunstwerken doen je naar de zomer verlangen. Liggend tussen een rijke, warme bloemenpracht, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Genietend van de overvloed aan kleuren zoals je die terugvindt in haar kunstwerken.

Kardia schildert met gevoel en maakt gebruik van verschillende technieken en materialen. Het liefst werkt zij op grote canvas doeken, waar haar ideeën het best tot hun recht komen. In binnen- en buitenland bezoekt zij bekende en bijzondere tuinen, waaruit zij allerlei materialen meeneemt naar haar atelier, om in haar schilderijen te verwerken. Soms werkt ze samen met haar partner Hans Clauzing, fotograaf. Zij foto's inspireren, maar zijn soms ook de basis voor een schilderij. 

Kardia exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk was onder andere te zien in Amsterdam, Den Bosch, Utrecht, Hamburg, Barcelona en Rodby (Denemarken). Ook exposeert en schildert ze tijdens open tuindagen door heel Nederland.

Kardia zal in de weekenden aanwezig zijn en met mooi weer zeker ook schilderen. 

 

Jolanda den Besten

Jolanda den Besten werkt al meer dan 25 jaar met droogbloemen en maakt natuurlijke decoraties van  bloemen, geprepareerd blad en gevriesdroogde rozen.

De kwaliteit en houdbaarheid van de materialen zijn zo verbeterd dat Jolanda het een vorm van duurzaam bloemschikken vindt. Met de materialen die zij gebruikt kun je namelijk een kleurrijk kunststuk maken, dat ook nog lang meegaat.
Jolanda geeft graag uitleg. En mocht het zo inspirerend zijn dat je zelf aan de slag wilt? Maak dan een keuze uit alle materialen en ga thuis aan de slag!

Deel deze pagina