De Eendepoel

De Eendepoel

Rond een Rijksmonument in Sellingen, met een karakteristieke voorgevel en met liefde gerestaureerd, ligt een prachtige tuin.
De naam op de gevel van deze monumentale boerderij is ook de naam van de 10.000 m2 grote tuin: De Eendepoel. Al vanaf het moment dat de bewoners, Johan en Albert Bovee, het pand betrokken, is begonnen met het aanleggen van de tuin, met behoud van de oude bomen en struiken. Langs de oprit met honderd jaar oude acacia's zijn rozenperken aangelegd. In de vaste plantenborders een grote verzameling grassen, irissen, Hemerocallis en bijzondere vaste planten. Er is ruimte voor dieren; de ganzen, eenden en geitjes hebben het goed! Verder een grote moestuin, fruitbomen, een wilde bloementuin en natuurlijk een eendenpoel! 

Praktische informatieDe Eendepoel
Johan en Albert Bovee
Ter Apelerstraat 42
9551 XK Sellingen                          

06 13051379
johanbovee@hotmail.com
facebook.com/deeendepoel       

ARTISTIEK PROGRAMMA

Kardia Meijer

Haar kunstwerken doen je naar de zomer verlangen. Liggend tussen een rijke, warme bloemenpracht, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Genietend van de overvloed aan kleuren zoals je die terugvindt in haar kunstwerken.

Kardia schildert met gevoel en maakt gebruik van verschillende technieken en materialen. Het liefst werkt zij op grote canvas doeken, waar haar ideeën het best tot hun recht komen. In binnen- en buitenland bezoekt zij bekende en bijzondere tuinen, waaruit zij allerlei materialen meeneemt naar haar atelier, om in haar schilderijen te verwerken. Soms werkt ze samen met haar partner Hans Clauzing, fotograaf. Zijn foto's inspireren, maar zijn soms ook de basis voor een schilderij. 

Kardia exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk was onder andere te zien in Amsterdam, Den Bosch, Utrecht, Hamburg, Barcelona en Rodby (Denemarken). Ook exposeert en schildert ze tijdens open tuindagen door heel Nederland.

Kardia zal in de weekenden aanwezig zijn en met mooi weer zeker ook schilderen. 

 

Deel deze pagina