Henny Schaapman | keramiek

Leven voor kunst en kunstbeleving


Henny Schaapman volgde haar opleiding aan de Vrije Academie Beeldende Kunsten, waar zij zich bekwaamde in keramische vormgeving, beeldhouwen, academisch tekenen en schilderen.
Sinds 1998 werk zij als beeldend kunstenaar. Haar werkplaats en galerie De Verbeelding bevinden zich in Wijhe aan de IJssel, tussen Zwolle en Deventer.

Kunst en kunstbeleving spelen een belangrijke rol in het leven van Henny. Het water en de natuur om haar werk- en leefplek zijn dan ook een onuitputtelijke en altijd aanwezige inspiratiebron voor nieuw werk. Maar ook ‘het leven’ en alles om haar heen kunnen tot een kunstwerk leiden.
Henny is een zeer veelzijdig kunstenaar. Ze maakt kleine keramische objecten voor in de woonkamer, tot metersgrote objecten van staal en steen. 

Henny Schaapman exposeert bij De Hongerige Wolf in Wedde. 

 

Praktische informatie

Henny Schaapman |  keramische objecten 
06 45039037

henny@deverbeeldingwijhe.nl
deverbeeldingwijhe.nl
Facebook: henny.schaapman  en  deverbeeldingwijhe

Collage keramische objecten Collage keramische objecten

Werkwijze

In haar expressie kan het onderwerp zowel een 3D als 2D vorm krijgen, dat maakt haar werk zo divers. Henny werkt graag met heldere kleuren en rauwe pigmenten zoals dat in de natuur of in het dagelijks leven ook veel voorkomt. Ze zoekt graag naar tegenstellingen!

Ook in haar materiaalkeuze zoekt ze de tegenstellingen. Zo combineert ze vaak klei met staal en hout, maar maakt ook regelmatig uitstapjes met andere materialen. Dit levert verassende werken op!

Grote buitenobjecten Grote buitenobjecten

Deel deze pagina