De Houtstek

De Houtstek

Wandelend door de tuin ervaar je verschillende sferen van de wat ruigere wilde plantentuin, het cottagegedeelte met grindpaadjes, de vijver met waterlelies en de rozentuin vol historische rozen.

Een verrassende gevarieerde tuin van 5500 m2 met een romantische en natuurlijke uitstraling. Grote verscheidenheid aan plantensoorten en veel rozen, in combinaties met heemplanten en kruiden. Hagen, golvende borders, kleine natuurlijke vijver, schaduwtuin, cottagetuin, wilde tuin, bostuin en rozentuin met  historische rozen met een onvergetelijke geur. Zitjes in zon en schaduw om op verschillende plekken van de tuin te genieten, hier en daar uitzicht op het omringende landschap.
Er wordt op ecologische wijze getuinierd. In de herfst van 2015 is begonnen met de aanleg van een nieuw gedeelte. Er zijn fruitbomen en verschillende soorten klein fruit geplant, waartussen allerlei eetbare en wilde planten mogen groeien.

Een ‘pipowagen’ is ingericht als expositieruimte, met divers werk van Thea, zoals olieverf, aquarel, keramiek en handgemaakte sjaals (kantbreiwerk).

Ook is er poëzie met het thema tuin en natuur.

17 juni: Lin&Ar

Linda en Arjan spelen Engelstalige, romantische, sfeervolle luisterliedjes, waarbij Arjan voor de begeleiding zorgt. 

Meerdere optredens, verdeeld over de dag.

Praktische informatie

De Houtstek
Bouwteweg 2
9697 XN Bijham
www.dehoutstek.blogspot.com 
edentheavanderhout@gmail.com

gratis toegankelijk
alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur

Informatie voor groepen:
rondleiding + koffie € 2,50 p.p.
grotere groepen mogelijk

ARTISTIEK PROGRAMMA

Peter Scheedler

Expositie: beelden/objecten van staal en CorTenstaal  van Peter Scheedler

In de tuin van de Houtstek staan beelden van Peter Scheedler RUIGSTAAL.
Peter Scheedler uit Ten Boer begon in 2009, naast zijn werk bij een technisch dienstverlenend bedrijf, met het ontwerpen en maken van objecten onder de naam RUIGSTAAL. Hij werkt voornamelijk met CorTenstaal, soms in combinatie met hout, en sinds kort voegt hij in sommige van zijn objecten ook roestvrij staal toe.

Het werk van Scheedler is behoorlijk divers, variërend van designstoelen tot een abstract weergegeven stalen sculptuur. Hij wordt geïnspireerd door vormen in de natuur en de (on)mogelijkheden van het materiaal. www.ruigstaal.nl

Waar: In de tuin van De Houtstek
Wanneer: dagelijks
Toegang: gratis

Object Peter Scheedler Object Peter Scheedler

Thea van der Hout

Expositie: olieverf, aquarel, keramiek en handgemaakte sjaals (kantbreiwerk).
Het verlangen van Thea naar het ‘verloren paradijs’ uit zich in het ‘mooie dingen willen maken’. Ze is altijd op zoek naar harmonie, schoonheid. Als mede-eigenaresse van de Houtstek is de tuin daarvoor de uitingsvorm bij uitstek: de vloeiende lijnen, het spel van licht en schaduw en  het combineren van kleuren.  Daarnaast is Thea graag op andere manieren creatief bezig, met klei en verf. 
Ook bij het breien van sjaals is er het zoeken naar harmonie in patroon, kleur en materiaal. 

Waar: In de tuin van De Houtstek en in de pipowagen
Wanneer: dagelijks
Toegang: gratis

Keramiek Thea van der Hout Keramiek Thea van der Hout

Deel deze pagina