Dromen- en Soeptuin

Dromen- en Soeptuin

Een natuurlijke 'droom'tuin met een heerlijk terras, een inspirerende plek die uitnodigt om een pauze in te lassen.

De Dromen- en Soeptuin is een bescheiden romantische tuin met ronde vormen van hagen, een natuurlijk grasveld en een vuurplaats. De planten mogen op hun eigen gevonden plekjes groeien en bloeien want ze worden niet bijzonder vertroeteld.

Overal is de sfeer van Mariejanne te vinden, in kleine arrangementjes.
In het bosgedeelte staat een heus hemelbed waarin echt gedroomd kan worden.

Tijdens Westerwolde rijgt serveren Mariejanne en Aart een heerlijke soep of een lunch, met liefde klaargemaakt en voor een vriendelijke prijs. Geserveerd op het terras met uitzicht op tuin en boomgaard.

Tip: plan uw route zo dat deze tuin er rond de middag in zit!

Praktische informatie

Aart Meijles en Mariejanne van den Hoek
Dijkweg 28
9699TD Vriescheloo
ekseles@hotmail.com
www.facebook.com/DromenenSoeptuin

gratis toegankelijk
alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur

Informatie voor groepen:
Maximaal 15 personen.

ARTISTIEK PROGRAMMA

Martine de Ruiter | kunstschilder

Expositie
Martine de Ruiter (1973) is kunstschilder en grafisch vormgever.
In haar studietijd in Amsterdam begon ze met schilderen, en nu, jaren later is ze regelmatig in haar grote, lichte atelier in het centrum van Haarlem te vinden en exposeert ze continu.

Martine maakt in haar werken gebruik van een zelfontwikkelde schildertechniek met ‘paletstukken’. De techniek is ontstaan doordat zij de prachtige, uniek samengestelde kleurencombinaties die ontstonden op haar palet, wilde bewaren. Zij verwerkt ze in haar schilderijen, wat zorgt voor scherp contrast, reliëf en een unieke stijl.
“Mijn werk is vrij abstract, het totaalbeeld van de bloemen suggereert beweging. Het schilderen zelf en het proces van de zelfontwikkelde techniek in mijn serene atelier geeft een intense voldoening, maar ook het feit dat eigenaren van mijn kunst elke dag weer genieten van de kleurrijke schilderijen”.
www.ietsfraais.nl

Adriaan Brand | fotokunstenaar

Het fotowerk van Adriaan Brand is opgebouwd uit meerdere lagen. Het basismateriaal bestaat uit eigen foto’s die het startpunt zijn voor een uitgebreide bewerking.

In die bewerking probeert de kunstenaar terug te keren naar de associaties die hij had toen hij zijn onderwerp zag en er met de zoeker van zijn camera een uitsnede van koos en afdrukte. De bewerking voegt daar iets aan toe. Het kan zijn dat de kleur verandert, dat er een ander beeld mee gecombineerd wordt, dat er spiegelingen of speciale effecten zijn. Het resultaat is iets nieuws dat toch herkenbaar blijft. En daar gaat het om: het gebruik van o.a. Photoshop en filters maakt een wezenlijk deel uit van wat Adriaan Brand wil laten zien.
"Jij kunt bij mijn werk denken wat je wilt. En jij denkt anders dan ik. Dus als jij mijn werk bekijkt, kijk je door mijn ogen maar je denkt er het jouwe bij. Want wat je ziet ben je ook een beetje zelf. En wie jij bent bepaalt wat je ervan vindt. In veel van wat ik laat zien gaat het om stilte, om natuur, architectuur en om de melancholie over wat er is of zou kunnen zijn… "
www.a-b-art.nl

Marion Ruting | bronzen figuren

Het werk van Marion Ruting bestaat uit realistische bronzen figuren. Het kenmerkt zich door sfeervolle, ingetogen composities, soms een verstild tafereel.
Een andere keer ligt meer de nadruk op dynamische expressie, zoals in de 'Wilde vrouw op vlakvark'.
Het beeld heeft altijd een spontane uitstraling, doordat het de textuur de wijze van boetseren blijvend laat zien.


 

* De expositie wordt net als voorgaande jaren ingericht door Els Sorber.

 

Deel deze pagina