De Stille Kniptuun

De Stille Kniptuun

In het bosrijke gebied rond Sellingen ligt De Stille Kniptuun, bijna 20.000 m2 groot. Het perceel is omringd door een boomsingel, wat het geheel een besloten sfeer geeft.
Rond het huis de siertuin met veel vaste planten, heesters en twee vijvers. In het hart van de tuin ligt de strak vormgegeven kruidentuin met een grote variatie aan kruiden. Wandelend door de tuin is te ervaren dat richting dit centrale punt, van buiten naar binnen, steeds meer structuur is aangebracht.
De grote moestuin is een lust voor het oog en heeft twee kassen. Er zijn 'ouderwetse' groenten te vinden, maar ook hedendaagse. Verder kleinfruit en bloemen. De moestuin is omheind om de reeën, die hier veel voorkomen, buiten te sluiten.
Via de moestuin kom je in een boomgaard, in dit schaduwrijke deel van de tuin groeit een mooie Hosta-verzameling.
Dan is er nog een bostuin, loofbos en een wild gedeelte met grassen en wilde bloemen. Door deze wilde bloemenwei is een pad gemaaid.
In de tuin zijn op verschillende plekken zitjes geplaatst om van geuren, kleuren en vormen te genieten.

EXTRA ACTIVITEITEN


Martin Elburg is afkomstig uit de Gelderse Achterhoek en heeft al vaker, bij andere gelegenheden, opgetreden in De Stille Kniptuun.
Hij houdt van tuinieren én zingen/gitaar spelen en deze hobby’s komen samen in zijn tuinoptredens met de naam:
“Acoustic Garden Rock”

Martin speelt bekende en minder bekende liedjes uit de pop- en rockgeschiedenis en tussendoor ook eigen werk.
  
Wanneer: 
Info volgt later 

 

Praktische informatieDe Stille Kniptuun
Hilly Jipping-Anholts
Borgerschapenweg 3
9551XD Sellingen   

0630527669
hillyjipping@hotmail.com

destillekniptuun.WordPress.com

ARTISTIEK PROGRAMMA

Hilly Jipping

Handwerken is na het tuinieren een zeer belangrijke bezigheid voor de eigenaresse van De Stille Kniptuun. Haar tuin is daarbij een grote inspiratiebron. De kleuren en vormen die hierin voorkomen geven veel inspiratie tijdens het ontwerpen van haar textielkunst.

Na een aantal jaren traditioneel quilten richtte Hilly zich ongeveer 10 jaar geleden op het art-quilten. Ze werd lid van een art-quiltgroep en leerde werken met uiteenlopende materialen en zeer verschillende technieken. Voor Hilly betekent dat vooral spelen met stoffen, patronen en materialen en zich daardoor laten verrassen. Het gebruik van de naaimachine kan veel toevoegen aan een ontwerp.
Naast het quilten volgt Hilly regelmatig workshops Textiele Werkvormen en ook heeft ze zich weer gestort op het haken.
Tijdens WWR zal Hilly samen met Julia Rosenbaum, Ans Grooten, Ank Jongewaard en Margriet Koops, eveneens art-quiltsters, werk exposeren in de tuin. 

Collage textielkunst Hilly Jipping - Anholts Collage textielkunst Hilly Jipping - Anholts

Deel deze pagina