De Stille Kniptuun

De Stille Kniptuun

In het bosrijke gebied rond Sellingen ligt De Stille Kniptuun, bijna 20.000 m2 groot. Het perceel is omringd door een boomsingel, wat het geheel een besloten sfeer geeft.
Rond het huis de siertuin met veel vaste planten, heesters en twee vijvers. In het hart van de tuin ligt de strak vormgegeven kruidentuin met een grote variatie aan kruiden. Wandelend door de tuin is te ervaren dat richting dit centrale punt, van buiten naar binnen, steeds meer structuur is aangebracht.
De grote moestuin is een lust voor het oog en heeft twee kassen. Er zijn 'ouderwetse' groenten te vinden, maar ook hedendaagse. Verder kleinfruit en bloemen. De moestuin is omheind om de reeën, die hier veel voorkomen, buiten te sluiten.
Via de moestuin kom je in een boomgaard, in dit schaduwrijke deel van de tuin groeit een mooie Hosta-verzameling.
Dan is er nog een bostuin, loofbos en een wild gedeelte met grassen en wilde bloemen. Door deze wilde bloemenwei is een pad gemaaid.
In de tuin zijn op verschillende plekken zitjes geplaatst om van geuren, kleuren en vormen te genieten.

Muziekprogramma

Martin Elburg is afkomstig uit de Gelderse Achterhoek en heeft al vaker, bij andere gelegenheden, opgetreden in De Stille Kniptuun. Hij houdt van tuinieren én zingen/gitaar spelen en deze hobby’s komen samen in zijn tuinoptredens met de naam:
“Acoustic Garden Rock”

Hij speelt bekende en minder bekende liedjes uit de pop- en rockgeschiedenis en tussendoor ook eigen werk.  
Wanneer: Zaterdag 16 juni en zondag 17 juni van 12.00 tot 17.00 uur.  

 

Praktische informatie

De Stille Kniptuun
Hilly Jipping-Anholts
Borgerschapenweg 3
9551XD Sellingen   

0630527669
hillyjipping@hotmail.com

destillekniptuun.WordPress.com

ARTISTIEK PROGRAMMA

Meer informatie volgt...

Ginie Klooster

De natuur geeft de inspiratie. Dat resulteert in kleurige quilts, vaak bloemenpatronen, waarbij gebruik is gemaakt van de naaimachine.
Daarnaast werkt Ginie veel met wol. In de vele schakeringen die het schaap zelf levert, of door de kunstenares geverfd in uitbundige kleuren. De wol wordt gesponnen en daarna hakend of breiend verwerkt in omslagdoeken en objecten. De weerbestendige tuinobjecten worden gehaakt van polyestertouw.
Ginie zal regelmatig aanwezig zijn om uitleg te geven en te demonstreren.  

Objecten Ginie Klooster Objecten Ginie Klooster

Deel deze pagina