Ginie Klooster

Werken met kleur, in de tuin en in art-quilts

Naast het werken in de zorg, heeft het werken in de tuin en het werken met textiel Ginie altijd ontspanning gegeven. In de zomermaanden creëert zij een kleurenpallet in haar tuin in 1e Exloërmond, door middel van bloemenborders; soms ingetogen, meestal met veel kleur. Diezelfde tuin geeft weer inspiratie voor haar textielkunst; kleuren en vormen komen daarin terug. Het creëren gaat in de wintermaanden gewoon door, maar met andere materialen. De vele technieken heeft Ginie zich eigen gemaakt door het volgen van workshops.
In de loop der jaren heeft zij haar eigen stijl ontwikkeld; alle art-quilts en wolobjecten zijn haar eigen ontwerp.

Ginie Klooster exposeert bij De Stille Kniptuun, samen met andere textielkunstenaars.

Praktische informatie

Ginie Klooster-Kloen
1e Exloermond 12
9573 PA 1e Exloermond
0611265576

geertenginie@live.nl
Facebook: Ginie Klooster Kloen

Werkwijze

Een deel van de wol en de stoffen die Ginie gebruikt in haar kunstwerken zijn zelf geverfd en daar gebruikt ze meerdere technieken voor. In een workshop maakte ze kennis met Shibori, een verftechniek waarbij stof wordt doorgenaaid, voorafgaande aan het verfproces. Daardoor blijven bepaalde delen van de stof onbereikbaar voor de kleurstof.
Al experimenterend ontstaan telkens andere vormen en kleuren, dit maakt iedere lap uniek. De stof wordt verwerkt in de art-quilts, vaak met bloemen in de hoofdrol. Met de naaimachine worden veel lijnen genaaid die de vormen benadrukken.

Naast het quilten is er ook ruimte voor handvaardigheid. Wol, naturel zowel als gekeurd, wordt gebruikt voor naaldvilten, fantasiefiguren, zoals gekke vogels en trollen. De geverfde en gekaarde wol wordt ook gesponnen en verwerkt, met verschillende technieken, tot dekens en omslagdoeken. Fleurig zijn de van polyestertouw gehaakte tuinobjecten; deze zijn weerbestendig.
Tijdens Westerwolde rijgt geeft Ginie demonstraties verven, spinnen en naaldvilten.

Deel deze pagina