De Straude

De Straude

Een perceel in de vorm van een taartpunt, waar de eigenaren een bijzonder ontwerp voor hebben bedacht.

Aan de rand van Vlagtwedde, gelegen aan een steenslagpad, ligt De Straude van Tineke Hoekstra en Henk de Jonge, 3300 m2 groot. De tuin is een echte liefhebberstuin omgeven door hagen en aangelegd in strakke vormen. In het gazon een eveneens strakke vijver omringd door vele grassoorten. Borders op kleur met een grote verscheidenheid aan vaste planten en zelfgekweekte eenjarigen. Vele soorten clematissen en andere klimplanten groeien en bloeien in de pergolatuin. Kruidentuin, fruithof, siermoestuin en kas zijn onderdeel van het geheel.

 

Praktische informatie

Tineke Hoekstra en Henk de Jonge
Utterlagerweg 9
9541EC Vlagtwedde
straude@kpnmail.nl

gratis toegankelijk
alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur

Informatie voor groepen:
Maximaal 50 personen.

ARTISTIEK PROGRAMMA

Tineke Hoekstra, Geesje Schut en Antonia Boels

Expositie: Eigentijdse Quilts 

De Straude heeft een expositie samengesteld waarbij  werk getoond wordt van drie ervaren quiltsters.

Geesje Schut uit vlagtwedde maakt al jaren quilts in haar vrije tijd. Aanvankelijk traditioneel, maar al lange tijd eigentijds en abstract, met toevoeging van allerlei materialen. Haar favoriete kleuren zijn blauw, paars, roze, wit.

Antonia Boels komt ook uit Vlagtwedde en zal eveneens een aantal quilts tentoonstellen. Haar werk is modern qua vormgeving, met een kleurvoorkeur voor blauw, paars en groen.

Tineke Hoekstra is mede-eigenaar van de Straude. Zij verdeelt haar aandacht tussen tuinieren en quilten. Ze speelt graag met kleuren, stofjes en allerlei materialen en verwerkt het materiaal tot eigentijdse en abstracte textielkunstwerken. Tineke werkt graag met aarde- en natuurkleuren.
Drie vrouwen met dezelfde passie, maar op geheel eigen wijze verbeeld. 'Aigenwies!'

Deel deze pagina