De Vier Handen

De Vier Handen Vlagtwedde, een landschapstuin van formaat

 

De landschapstuin van Ed en José Rogaar ligt in Vlagtwedde. Ze tuinieren allebei met veel plezier en daar zijn gelijk die vier handen mee verklaard! 

De tuin is aangelegd in uitsluitend ronde vormen, ruim van opzet, maar toch vriendelijk met mooie doorkijkjes. Er zijn veel mooie bladvormen te ontdekken. Grote groepen grassen wuiven met elke wind mee. Elke boom is eigenhandig geplant en ieder jaar wordt het oorspronkelijke ontwerpplan bijgesteld omdat de praktijk nu eenmaal anders is dan de theorie. 
De tuin is nog niet af. De vier handen van Ed en José werken nog aan een grote (zwem)vijver, waarvan de contouren al zichtbaar zijn. Zolang er nog geen water in staat is het een eldorado voor padden en bloeien in juni de klaprozen er uitbundig. De tuin grenst aan de achterzijde aan het riviertje de Ruiten Aa.

De eigenaren: "Ons volgende grote project wordt de vijver van 600 m2 . Zwem of natuurvijver..., er speelt nog van alles door ons hoofd. Eerst worden nu de grote vlonders gebouwd en de bruggetjes die via eilandjes over de vijver lopen. Al met al, wij blijven bezig..., maar met héél veel plezier !!"

16 juni: Koor Wiltsangh

Vrijdag 16 juni treedt het a-capella koor Wiltsangh op in deze tuin. 
Aanvang: 14.00 uur 

18 juni: Lin&Ar

Zondag 18 juni spelen Linda en Arjan, oftewel Lin&Ar op deze locatie. Zij brengen Engelstalige, romantische, sfeervolle luisterliedjes, waarbij Arjan voor de begeleiding zorgt. Meerdere optredens gedurende de dag.

Praktische informatie


De Vier Handen
Wollinghuizerweg 145,
9541 AS Vlagtwedde

Ed en José Rogaar / 06 46944814     
jose.rogaar@hotmail.com

Woensdag 21 juni gesloten, andere dagen open van 10.00 tot 17.00 uur

ARTISTIEK PROGRAMMA

Marga van den Bosch

Marga werkt sinds 13 jaar met klei. Ze kreeg in Amsterdam gedurende acht jaar les bij Kunstacademie MK24. Eerst voelen wat klei eigenlijk is, toen langzaamaan gaan bouwen met klei. Eerst kleine objecten en later,  naarmate de techniekbeheersing vorderde, ook groter werk.

 

 

Al lerende ontdekte ze dat de menselijke vorm haar heel erg bezig houdt. Ze begon torso’s te maken en vindt dat ontzettend fijn om te doen. Ze is er dan ook nog lang niet mee klaar, er zijn zoveel houdingen die uitgebeeld kunnen worden!
Naast torso's laat Marga ook ander werk zien, zoals hoedjes, petten en dieren.
Haar objecten volgens de RAKU techniek stoken vindt ze heel fascinerend omdat je nooit vooraf weet hoe de kleuren uit zullen pakken.

Meer werk van Marga zie je hier.
 

De vijver in wording. De vijver in wording.
Veel variatie in bladvormen Veel variatie in bladvormen

Deel deze pagina