De Vier Handen

De Vier Handen Vlagtwedde, een landschapstuin van formaat


De landschapstuin van Ed en José Rogaar ligt in Vlagtwedde. Ze tuinieren allebei met veel plezier en daar zijn gelijk die vier handen mee verklaard! 
De tuin is 11 jaar geleden aangelegd in uitsluitend ronde vormen, ruim van opzet, maar toch vriendelijk met mooie doorkijkjes. Je zou het een 'parktuin' kunnen noemen. Er zijn veel mooie bladvormen te ontdekken. Grote groepen grassen wuiven met elke wind mee.
Elke boom is eigenhandig geplant en ieder jaar wordt het oorspronkelijke ontwerpplan bijgesteld omdat de praktijk nu eenmaal anders is dan de theorie. Ed en José doen gewoon wat ze zelf mooi vinden. 

Afgelopen jaar is de grote zwemvijver gerealiseerd. Deze stond al gepland in het eerste ontwerp van 12 jaar geleden, maar de tijd moest er rijp voor zijn. 
Na WWR 2017 ging de schop de grond in en het resultaat mag er zijn!
De vijver is  600m²  groot, heeft een loopbrug die over vier eilandjes loopt, twee terrasjes en een kleine waterloop. Verschillende helofytenveldjes in de ondiepere gedeelten houden het zwemwater zuiver. De naaldbomen langs het bospad reflecteren prachtig in het water.  

Praktische informatie


De Vier Handen
Wollinghuizerweg 145,
9541 AS Vlagtwedde

Ed en José Rogaar / 06 46944814     
jose.rogaar@hotmail.com

Woensdag 20 juni gesloten, andere dagen open van 10.00 tot 17.00 uur

Veel variatie in bladvormen Veel variatie in bladvormen

ARTISTIEK PROGRAMMA

Marga van den Bosch

Marga werkt sinds 13 jaar met klei. Ze kreeg in Amsterdam gedurende acht jaar les bij Kunstacademie MK24. Eerst voelen wat klei eigenlijk is, toen langzaamaan gaan bouwen met klei. Eerst kleine objecten en later,  naarmate de techniekbeheersing vorderde, ook groter werk.

Al lerende ontdekte ze dat de menselijke vorm haar heel erg bezig houdt. Ze begon torso’s te maken en vindt dat ontzettend fijn om te doen. Ze is er dan ook nog lang niet mee klaar, er zijn zoveel houdingen die uitgebeeld kunnen worden!


Naast torso's laat Marga ook ander werk zien, zoals hoedjes, petten en dieren.
Haar objecten volgens de RAKU techniek stoken vindt ze heel fascinerend omdat je nooit vooraf weet hoe de kleuren uit zullen pakken.

Meer werk van Marga zie je hier.
 

Harry van den Bosch

Na een opleiding als reclametekenaar ontwikkelde Harry van den Bosch zich verder door meerdere technieken onder handen te nemen en daarin een veelheid aan onderwerpen aan te pakken. Gaandeweg is er een koppeling ontstaan tussen onderwerp en techniek. In zijn olieverfwerk kiest hij veelal voor thema’s die maatschappelijke betekenis hebben, terwijl hij met acryl juist meer zijn gevoel kwijt kan.
Harry liet in 2017 al wat van zijn werk zien. Dit jaar komt hij met een volwaardige expositie. We kijken er naar uit. 

Atelier De Verbeelding Wijhe

Onder leiding van Henny schaapman lieten cursisten zich inspireren door de grote vijver bij deze tuin. Hun kunstobjecten zullen rond de vijver geëxposeerd worden. 

Deel deze pagina