Marjan Witte | Glaskunst

Het eilandgevoel dat nooit weg gaat...

Marjan Witte (1966) is geboren in Den Burg, Texel. Opgegroeid met de rust van het eiland, de duinen, het geluid van de meeuwen, de branding en de wind door de haren. Ze woont niet meer op Texel, maar het eilandgevoel stroomt nog altijd door haar aderen.

Marjan heeft sinds 2013 een atelier in Emmen, Glaseiland, een naam die niet zomaar gekozen is. In haar werk en de ontwerpen komen zee en duinen regelmatig in beeld en kleur herkenbaar terug.
Marjan zegt daarover: “Het glas reflecteert het gevoel en de rust van het eiland. Het geeft mijn werk voor mij iets vertrouwds. Een gevoel van vrijheid. De vrijheid om iedere dag weer iets moois te maken.”
Glas werd haar passie; in haar atelier werkt Marjan dagelijks met glas.

Marjan Witte volgde een praktijkopleiding bij glaskunstenaar Frank van den Ham, Amsterdam.

Marjan exposeert bij De Vier Handen in Vlagtwedde.

Praktische informatie

Marjan Witte | glaskunst 

06 50450124

info@glaseiland.nl
glaseiland.nl
Facebook: Glaseiland

Specialisatie

Marjan Witte ontwerpt en creëert diverse soorten kunstobjecten en toegepaste glaskunst. Binnen de techniek glasfusing heeft Marjan zich weten te onderscheiden door afbeeldingen in glas weer te geven die zijn opgebouwd met glaspoeders. Deze glasobjecten lijken te zijn geschilderd maar er is geen penseel aan te pas gekomen. Haar tekentalent is een onmisbaar instrument bij deze glasspecialisatie.

Deel deze pagina