Pim van Sprang | Houtkunstenaar

Jaarringen en kwasten als leidraad...

Pim van Sprang is autodidact houtkunstenaar. Hij heeft een voorkeur voor de hardere houtsoorten, hoewel een aansprekende vorm van het basismateriaal toch nog net iets zwaarder weegt.

Het natuurlijke levendige van hout is voor hem de uitdaging. Hoe mee te gaan met de kwasten? Hoe mee te gaan met de jaarringen?
Opgenomen worden in die spelingen van de natuur. Zoeken en dan een harmonieuze en intrigerende sculptuur te maken. Met alles wat er door de natuur al ingestopt is. Het liefst werkt Pim en taille directe. Het object 'gewoon' laten ontstaan onder zijn handen.

Veel van zijn werken zijn abstract. Dit komt eveneens voort uit de manier van werken. Het lijnenspel, gevormd door de jaarringen en de kwasten, is vrijwel altijd bepalend voor de uiteindelijke vorm.

Pim van Sprang exposeert, samen met zijn broer Ton, bij De Hongerige Wolf in Wedde. 

Medusa; Pim van Sprang Medusa; Pim van Sprang

Praktische informatie

Pim van Sprang | Houtkunstenaar
0613994430
pim@sprangkelend.nl
www.sprangkelend.nl

 

 

Collage van werken: Knoop, Uitroep, Meermin en Tango Collage van werken: Knoop, Uitroep, Meermin en Tango

En taille directe

Beeldhouwen "en taille directe" is een beeldhouwtechniek waarbij de steenbeeldhouwer of houtsnijder rechtstreeks in de steen of het hout houwt, soms met een ruwe schets op papier of in bijvoorbeeld klei, maar zonder veel te meten, waarbij het beeldhouwwerk gaandeweg ontstaat. Het voordeel van deze methode is de spontaniteit ervan, die de expressie ten goede kan komen; het nadeel is de grotere kans op onherstelbare fouten.
Bron: Wikipedia

Oneindig; Pim van Sprang Oneindig; Pim van Sprang

Deel deze pagina