Sander van der Bij | landschapsfotografie

Sander van der Bij (1991)

Na zijn HBO-opleiding fotografische vormgeving in Apeldoorn, werd Sander van der Bij zelfstandig landschapsfotograaf. Op het eerste gezicht zie je op zijn foto’s dan ook berglandschappen, gletsjers of heb je de indruk door een enorme telescoop naar een hemellichaam te kijken. Maar niets is wat het lijkt.
Sander speelt met de gewoonte van kijkers om bij een foto te geloven dat de werkelijkheid is afgebeeld. Daar was fotografie oorspronkelijk ook voor bedoeld. Maar voor de spectaculaire landschappen en ijsbergen komt Sander zijn studio in Haren niet uit; hij bouwt ze zelf!

Zijn basismaterialen komen uit de bouwmarkt of de supermarkt. In zijn studio bouwt hij vervolgens maquettes, speelt hij met piepschuim, yoghurt, aluminiumfolie en suikerspinmachines en maakt daar foto’s van.
En als je heel goed naar zijn foto’s kijkt, zie je dat je op het verkeerde been bent gezet. 

Praktische informatie

Sander van der Bij
sander@vander-bij.nl
06 10256985

sandervanderbij.nl

Fotografie was in het verleden een medium om iets te registreren. Met dat in je achterhoofd kijk je tegenwoordig nog steeds naar foto’s. Ik vind het leuk om juist daarmee te spelen. Bij een tentoonstelling van mijn werk vraagt iedereen: waar heb je deze foto gemaakt?

- Sander van der Bij

Sander exposeert bij Gasterij Natuurlijk Smeerling

Deze expositie is ook onderdeel van het programma van Artphy

Screenshot van de website van Sander Screenshot van de website van Sander

Deel deze pagina