Ginkgo biloba

Drie tuinkamers en om door een ringetje te halen...

Ginkgo biloba, dat is de naam van de tuin van Roelof en Hennie Luttel in Bellingwolde. Genoemd naar de Japanse notenboom die in de voortuin staat.
Het is een langgerekte tuin, verdeeld in drie tuinkamers, waardoor het geheel niet in één keer te overzien is.
In de voorste tuinkamer ligt de vijver, met mooie oeverbeplanting en veel dieren- en insectenleven. Daar is het heerlijk zitten en genieten van het vijverleven. In de zomer, dus ook tijdens WWR, laat de tuin een zee van bloemen zien van vele soorten vaste planten.
In het derde gedeelte ligt de moestuin. De tuin is door de eigenaren zelf aangelegd en wordt strak onderhouden.
Extra bijzonderheid: de tuin is rolstoeltoegankelijk. Er loopt een slingerend hoofdpad door de tuin, van waaraf de hele tuin is te overzien.

EXTRA ACTIVITEITEN

Tuinconcert KIRA DEKKER tijdens Westerwolde rijgt!

Kira Dekker is een altijd vrolijke , enthousiaste en dromerige muzikante, bekend van onder andere De Beste Singer/Songwriter van Nederland waar ze in de halve finale kwam. Daarnaast verschillende optredens bij 3FM, NPO2 en radio 538.

Kira weet haar publiek keer op keer in te pakken met haar mooie luisterliedjes, sprankelende persoonlijkheid en grappige, soms ontroerende verhalen.

Kira komt de eerste zaterdagmiddag van Westerwolde rijgt spelen bij Ginkgo biloba .
Er zijn zitplaatsen maar wil je zeker zijn van een zitplaats, neem dan een klapstoeltje mee.

Wanneer: zaterdag 22 juni vanaf 13.00 uur

PRAKTISCHE INFORMATIE


Ginkgo biloba
Roelof en Hennie Luttel
Hoofdweg 204
9695AT Bellingwolde

r.luttel@hetnet.nl

Woensdag gesloten; andere dagen open van 10.00 tot 17.00 uur

ARTISTIEK PROGRAMMA

Expositie:

Ria Smid | keramiek | riasmid.nl

Jaarkraal in deze tuin verkrijgbaar Jaarkraal in deze tuin verkrijgbaar

Jaarkraal en Meet&Greet

Ria Smid uit Schildwolde is dit jaar de maakster van de jaarkraal! Dat is de kraal met het jaartal die niet aan de ketting mag ontbreken!
Ria is keramiste en maakt natuurlijk meer dan alleen kralen. Haar objecten en servies zijn robuust en stoer, vaak gedecoreerd met de afdrukken van planten en bladeren. Ze exposeert bij Ginkgo biloba in Bellingwolde.

Ria zal een aantal dagen aanwezig zijn in de tuin en uitleg geven over het productieproces van de kraal en van haar andere producten zoals STOER servies, speciaal ontworpen en gemaakt voor WWR, met de bladafdruk van de Ginkgo biloba.
Uniek 2019-design, gesigneerd ter plekke en gemaakt in kleine oplage.

Ook aanwezig is Hilde Spee uit Zuidlaren Facebook @bijhillechien  Zij verwerkt de unieke kralen van Ria in stoere sieraden.
Wanneer: zondag 23 juni; zaterdag 29 en zondag 30 juni zal
 

Deel deze pagina