Bommelhoevetuin

Nostalgie in combinatie met groene vingers...

Op een prachtig plekje in Vlagtwedde, vlakbij natuurgebied Smeerling, ligt de Bommelhoevetuin. 

Heel vroeger was de boerderij een retraite-oord voor de nonnen van het Sint Lucas Ziekenhuis in Winschoten en dat is nog maar één verhaal over de plek. De eigenaren vertellen graag over de geschiedenis. Net als vroeger kunnen er mensen terecht die van rust en natuur houden, maar nu in comfortabel ingerichte kamers, want de tuin hoort bij Herberg de van Bommelhoeve.
De Bommelhoevetuin is een bloemrijke tuin die het bekijken waard is! Eigenaren Anja en Cees Brasser hebben een zwak voor boerenbloemen en oude boerengereedschappen en die combinatie maakt dat de tuin de gezellige uitstraling heeft van een boerenbloementuin, zoals je die vroeger vaker zag. In juni is de tuin misschien wel het kleurrijkst. Dan staat de zijborder vol in bloei en bij het bakhuisje staan bakken en teilen met eenjarigen. 

EXTRA ACTIVITEITEN

Wax rozen

Eigenaresse Anja Brasser is graag creatief bezig, o.a. met het maken van wax rozen. De roos wordt gevormd van papier en daarna in hete was gedompeld. Het resultaat is een natuurgetrouwe bloem die goed gecombineerd kan worden met vers groen.

De bloemstukjes en opgemaakte vaasjes zijn te koop. 

Demonstratie: 
informatie volgt

Praktische informatie


Bommelhoevetuin / Herberg de van Bommelhoeve
Winselweg 5,
9541 VL Vlagtwedde

Anja en Cees Brasser
0599 785102   
info@bommelhoeve.nl

Alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur

ARTISTIEK PROGRAMMA

Hilda Hofstra | schilderkunst

Titus de Jong

Titus de Jong (1953) groeit op in een door de oorlog gehavend Amsterdam, in een katholiek middenstandsgezin. In 1965 gaat hij 'op seminarie' in Brabant en ervaart de cultuurverschillen tussen het Nederland boven de rivieren en de lossere Brabantse levensstijl. Hij ontwikkelt een grote belangstelling voor kunst, maar richt zich toch op een maatschappelijke loopbaan. Vanaf 1994 maakt hij steeds meer tijd vrij voor het schilderen en enkele jaren later besluit hij alsnog de (vrije) Kunstacademie te gaan doen (afgerond 2002).

Het oeuvre van Titus de Jong bestaat onder meer uit monumentale olieverfschilderijen op paneel. De textuur is belangrijk. Hij 'boetseert' graag in verf om uit te drukken dat schilderen emotie is. In zijn olieverfschilderijen gebruikt hij a la prima technieken (nat in nat) en fijnere technieken (glaceren) door elkaar heen. Aan de afwerking wordt veel zorg besteed. De gebruikte kleurcombinaties zijn overwegend warm, gecombineerd met oude blauwen.
Daarnaast werkt Titus met acryl, in transparante heldere kleuren, en met gemengde technieken op papier, onder andere met aquarel, potlood en inkt.
www.titusdejong.nl

Deel deze pagina