Cilia de la Court | Beeldend kunstenaar

Beelden met een komische twist


Cilia de la Court volgde ooit een opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam, woonde en werkte
12 jaar in Frankrijk en heeft sinds 2007 haar eigen werkplaats, galerie en beeldentuin in Bad Nieuweschans. Dat ligt net buiten de regio van ‘Westerwolde rijgt’, vandaar dat Cilia als gastkunstenaar meedoet aan ons evenement.

De beelden van Cilia zijn op het eerste gezicht realistisch, maar hebben vaak een poëtische of komische twist. Vogels kunnen menselijk trekken hebben, waardoor ze een pinnige of ijdele uitstraling krijgen, of juist iets aandoenlijks.

Cilia de la Court exposeert bij de Bommelhoevetuin in Vlagtwedde.

Praktische informatie

Cilia de la Court
Oudezijl 14
9693 PA Nieuweschans
 
0597 67 17 37
info@ciliadelacourt.nl
ciliadelacourt.nl

 

Werkwijze

Cilia bouwt haar beelden op met plakken klei, waardoor ze van het begin af aan hol zijn, voorwaarde voor het bakken. Ze gebruikt grove chamotteklei voor de grote beelden, fijne chamotte voor de kleinere beelden, omdat het oppervlak dan gladder af te werken is en detaillering beter aan te brengen is. Met rode klei geeft ze accenten aan in de lichtere chamotte om de kleur te verlevendigen. Dat geeft een mooi effect na het bakken.
Haar inspiratiebronnen zijn dieren, mensen en de combinatie daarvan. Naast ‘winterharde’ tuinbeelden maakt Cilia ook graag schalen, vazen en klokken met barokke vormen.

Deel deze pagina