Hilda Hofstra | schilderkunst

Hilda Hofstra exposeert bij Kamp de Beetse (landschappen) en bij de Bommelhoevetuin (bloemenschilderijen)
Ze stelt zich zelf even voor: 

"Als kind mocht ik al graag tekenen en schilderen. Later heb ik dit als hobby weer opgepakt. Ik schilder sinds 1997 en heb inmiddels een eigen stijl ontwikkeld.

Het liefst werk ik met acrylverf, maar soms gebruik ik ook pastelkrijt en aquarelverf. Mezelf blijven ontwikkelen vind ik belangrijk en daarom laat ik me graag nog regelmatig bijscholen. Dan volg ik bijvoorbeeld een workshop met als thema “De Ploeg schilders”.

De onderwerpen en inspiratie haal ik vooral uit de naaste omgeving en de natuur. Af en toe krijgt ook de fantasie de vrije loop. Mijn penseelstreek is fors, ook op de kleinere werken. Het kleurgebruik is vaak wat ingetogen.

Het schilderen is voor mij nog steeds een avontuur, wat ontstaat er uiteindelijk? Ik pin me dan ook niet vast op een specialisme, maar schilder wat me op een bepaald moment aanspreekt en dat doe ik met veel plezier. Momenteel ben ik zeer geboeid door Groningse landschappen, waarbij ik zoek naar een mooie lichtval en de rust van het gebied.

Het is voor het eerst dat ik meedoe met Westerwolde rijgt. Mijn werk is op meerdere locaties te bekijken. Bij de Bommelhoevetuin, waar ik met bloemenschilderijen exposeer. Bij Kamp de Beetse zijn mijn landschappen en stillevens te bekijken."

 

Praktische informatie

Hilda Hofstra
hildahofstra@gmail.com

Website: hildahofstra.simplesite.com
 

Echinacea roze Echinacea roze
Ananas mer druiven Ananas mer druiven

Deel deze pagina