Mieke van Es

Kunstenaar, tuinder en docent


Mieke van Es (1962) is geboren in Rotterdam, maar opgegroeid in de Noordoostpolder. Na een opleiding in de agrarische sector heeft ze meerdere jaren zowel in Nederland als Scandinavië in de biologische land- en tuinbouw gewerkt.
In 1993 studeerde ze af aan de Kunstacademie in Kampen voor de 1e graads lerarenopleiding, met schilderen als vrije richting. Sinds die tijd heeft ze gewoond, gewerkt, lesgegeven en werken geëxposeerd in o.a. de Flevopolders, de Betuwe, Twente en Groningen.
Sinds november 2009 woont ze met haar partner in Bellingwolde.

Haar activiteiten als kunstenaar bestaan vooral uit schilderen, tekenen en lesgeven. De werken ontstaan naar aanleiding van onderwerpen die haar boeien zoals landschappen, planten, dieren, mensen, portretten, een beweging, structuur of sfeer.

Mieke exposeert bij Kopje Genieten in Wedde

Avond, Mieke van Es Avond, Mieke van Es

Praktische informatie

Mieke van Es
kunstenaar, tuinder en docent
in kunstvakken, waarnemen, tuinieren en natuurbeleving

Kunst en Cursus
Oudelaan 13
9697 VP Bellingwolde
06 46522669

miekevanes@kpnmail.nl
miekevanes.exto.nl

Klimop, Mieke van Es Klimop, Mieke van Es
Ree in groen, Mieke van Es Ree in groen, Mieke van Es

Werkwijze

De schilderijen zijn meestal met acrylverf op doek geschilderd. Daarnaast gebruikt Mieke ook andere materialen en technieken. De foto’s die ze in haar omgeving maakt zijn vaak het beginpunt, daarna komt het schetsen en schilderen. Op basis van een specifiek gegeven, krijgt het werk in verschillende fasen steeds andere vormen en kleuren. Het meeste werk is figuratief en kleurrijk.
Landschap, structuren, planten, weerspiegelingen, bladeren, stammen, takken, licht en schaduwbewegingen blijven de kunstenaar boeien. Ze duikt er als het ware steeds verder, dieper in. Dieren worden verbeeld in een bijzondere sfeer.

Mijn beeldend werk heeft haar wortels in de natuur

- Mieke van Es

Eik, Mieke van Es Eik, Mieke van Es

Op haar erf in De Lethe staat een heerlijk atelier waar Mieke schildert en maar ook cursussen geeft.
Kijk voor cursusinformatie op: miekevanes.exto.nl

Stengelspel, Mieke van Es Stengelspel, Mieke van Es

Deel deze pagina