Kunst geen kunst

‘Kunst geen kunst’, zo heet de tuin van kunstenares Lenie Hoekstra uit Bourtange.

Lenie heeft al een paar keer meegedaan aan WWR, maar dan als kunstenaar in één van onze tuinen. Dit jaar meldde ze haar eigen tuin aan, omdat ze ook een aantal grote objecten wil laten zien, die lastig te vervoeren zijn.
Lenie heeft een grote tuin, 4800 m2 en onderverdeeld in meerdere sferen. Rond het woonhuis vind je de bloemenborders; iets verderop een prieel, wat bijgebouwtjes en een kas en naarmate je dieper in de tuin komt, wordt deze informeler.
Er is recent gekapt om mooie doorkijkjes naar het omringende landschap te creëren. Achteraan het perceel is een bosgedeelte met wandelpaadjes; dit gedeelte deelt ze met de reeën.
Overal in de tuin staan de objecten van Lenie opgesteld, zodat je op ontdekkingsreis kunt door deze kunstenaarstuin.  

Foto september 2019 Foto september 2019

Praktische informatie

Lenie Hoekstra
Wollingboerweg 28
9545VC Bourtange

0599354305  |  0610537373

lenie-hoekstra@outlook.com

Artistiek programma


Lenie Hoekstra | schilderkunst en objecten

Werkwijze

Lenie Hoekstra is geboren en getogen in Den Haag, maar verhuisde in 1998 naar Bourtange. Ze is autodidact, schildert al tientallen jaren en heeft zich in die tijd tal van disciplines opgelegd.
De tuin is de etalage voor de kunstobjecten van Lenie. Veelal ‘gevonden voorwerpen’ op ludieke wijze hergebruikt en bewerkt. Ook in de kas, die ingericht is als serre, staan creaties van de kunstenares.
In het woonhuis is haar atelier. Lenie heeft jarenlang schilderles gegeven. Daar is ze recent mee gestopt; alle tijd nu voor WWR!

In perfectie zit geen verhaal...

- Lenie Hoekstra

Deel deze pagina