Kwekerij Jacobs

Kwekerij Jacobs

Een hele hectare inspiratie. Wandel door de verschillende sferen van de showtuin en kies bij de kwekerij het mooiste uit voor thuis.

De  landelijk gelegen tuin van 1 hectare is een inspirerend paradijs voor elke plantenliefhebber. Als voorraad en showtuin voor de bijgelegen kwekerij, bevat deze een grote verzameling bijzondere vaste planten en siergrassen die steeds in geraffineerde combinaties zijn toegepast. Vanaf een uitgebreid stelsel van smalle hakselpaadjes zijn de vele lange en smalle eilandborders te bewonderen. Er zijn uitbundige en weelderige beplantingen rondom een natuurlijke vijver in een zonnig tuindeel naast ingetogen schaduwtuinen onder oude bomen rond het woonhuis. Verder een sierlijke moestuin, bijna geen gazon en Kwekerij Jacobs is houder van de Nederlandse Planten Collectie Helenium.

Praktische informatie

Kwekerij Jacobs
5e Dalweg 4
9699 TS Vriescheloo
www.kwekerijjacobs.nl
info@kwekerijjacobs.nl

gratis toegankelijk
alle dagen van 9.00 - 17.00 uur

Informatie voor groepen:
Maximaal 70 personen.


 

ARTISTIEK PROGRAMMA

Anneke Gebert

In 1979 probeerde Anneke een broodje klei. Vrijwel direct werd ze door het materiaal gegrepen en het heeft haar later ook niet meer losgelaten. Anneke is geheel autodidact. Anneke stookt volgens de RAKU techniek door middel van een zaagseloven.
Aan de vormen, maar zeker ook aan haar specifieke Raku kleuren, kan men haar werk herkennen. Anneke exposeert regelmatig in binnen- en buitenland waar ze met haar werk ook op diverse keramiekmarkten te vinden is.

Het Raku stoken van keramiek is een oude Japanse techniek waarbij een zwart netvormig scheurtjespatroon in de glazuur ontstaat, het zogenaamde craquelé.
Op de zondagen vindt een demonstratie plaats door Anneke en haar man Frans. Bij slecht weer wordt een regenscherm geplaatst zodat het bijzondere Raku stoken altijd door kan gaan.
www.annekegebert.nl

Lisette Rombouts

Al vanaf de lagere school is zij met stoffen en draden bezig. Lisette volgde een opleiding 'mode en kleding', maar werkte uiteindelijk in de natuurvoedingssector en later als hovenier/tuinontwerper. Haar creatieve scheppingsdrang is altijd aanwezig. Ze werkt aan eigen projecten en volgde vele cursussen, waaronder beeldhouwen. Die eigen projecten winnen terrein, want momenteel is ze vooral bezig met haar textielkunst en wat minder met tuinwerk, met name in de wintermaanden. In het tuinwerk ontmoet ze de natuur, één van haar grootste inspiratiebronnen. .
Bij dit Zaaddozenproject komen een aantal belangrijke dingen uit het leven van Lisette samen: planten, textiel en beeld(h)bouwen. Ze gebruikt verschillende technieken, die ze vaak combineert en zelf verder ontwikkelt. Bijvoorbeeld vrij borduren op de naaimachine waarmee ze kilometers garen verslindt, het verharden van draden en stoffen, beschilderen met (acryl)verf, maar ook papier-maché waarin plantenresten zijn verwerkt.
Lisette probeert vormen en structuren te vangen op geheel eigen wijze.

Deel deze pagina