Lisette Rombouts | textielkunst

Zaaddozenproject van Lisette Rombouts

Lisette vertelt:
"Vanaf  jonge leeftijd ben ik met stoffen en draden bezig.  Mijn liefde voor werken met textiel, het gevoel voor stoffen en kleuren én de handigheid kreeg ik spelenderwijs van huis uit mee. Ik zag mijn moeder regelmatig met stoffen bezig om kleding te maken of te vermaken. Eerst naaide ik met de hand, toen op de trapnaaimachine en later op de elektrische naaimachine.

Mijn creatieve scheppingsdrang is altijd aanwezig. Materialen en vormen die ik tegenkom prikkelen en roepen ideeën op om iets te maken. Ik volgde een opleiding mode en kleding maar werkte uiteindelijk in de natuurvoedingssector en later als hovenier en tuinontwerper. Via cursussen (o.a. beeldhouwen, papier en textiele werkvormen) en werken aan eigen projecten heb ik mijn creativiteit verder ontwikkeld en steeds meer ruimte gegeven.

Vrijwel mijn hele leven woon en werk ik in een omgeving met veel natuur. Het ritme van de seizoenen, de fascinerende vormen, structuren, texturen en kleurcombinaties in de natuur blijven me verwonderen en verblijden. Een paar jaar geleden werd ik gegrepen door de vormen van zaaddozen van planten. Prachtige verpakkingen voor potentieel nageslacht.  Dit inspireerde mij tot het  Zaaddozenproject.  In dit project komen een aantal belangrijke dingen uit mijn leven samen: planten, textiel en beeld(h)bouwen.

In mijn werk maak ik gebruik van diverse technieken die ik combineer en weer verder doorontwikkel, zoals het verharden en beschilderen van stoffen en draden, vrij borduren op de naaimachine en het verwerken van planten in papier-maché."  

Praktisch informatie

Lisette Rombouts
Niesoordlaan 93 
9681 CV Midwolda

06 27200210

vlijtigelies64@gmail.com
lisetterombouts.nl

Lisette werkt met meerdere materialen; bij Kwekerij Jacobs exposeert ze haar textielobjecten. Lisette werkt met meerdere materialen; bij Kwekerij Jacobs exposeert ze haar textielobjecten.

"In afwachting van de rijping van het zaad is de zaaddoos een herinnering aan de bloei."

Deel deze pagina