Metaal Atelier Boombaard

Op ontdekkingsreis...

De tuin staat in dienst van de objecten die Arthur Ros in zijn werkplaats creëert en krijgt steeds meer vorm. Hergebruik is een heilig woord bij deze tuineigenaren. Waar nu de tuin is, stonden oude schuren die door Arthur afgebroken zijn, maar waarvan bijna elke steen een nieuwe bestemming kreeg, in bestrating, plantenbak, maar ook in stapelmuurtjes die weer een biotoop gaan vormen voor insecten, plantjes en mossen. De tuin moet bovendien een bloemrijk paradijs zijn voor vogels en vlinders. 

Naast kunstwerken zoals in de rechter kolom beschreven, zijn er ook libellen, vogels en vlinders, soms aan een manshoge mobile. Abstracte objecten met glasbrokken, die het zonlicht vangen. Praktische constructies als rozenbogen, tunnels, priëlen en andere ondersteunende constructies voor planten. Verder vuurschalen, houtkorven en tuintafels.
Dit jaar legt Arthur zich toe op bloemfiguren met interessante bladvormen, in combinatie met glasbrokken. Ook kunnen we 'tuinschilderijen' verwachten; een lijst met daarin een creatie van glas en metaal. Veel nieuw werk dus!

Praktische informatieMetaal Atelier Boombaard
Bernadette Bauer en Arthur Ros
Hoofdweg 37
9697 NA Blijham

boombaard@live.nl
boombaard.nl

Tijdens WWR alle dagen geopend

Artistiek programma

Arthur Ros

Metaal Atelier Boombaard is een kunstenaarstuin; in deze tuin is het werk te zien van metaalbewerker/kunstenaar Arthur Ros. 

Indrukwekkend zijn de enorme objecten die gebaseerd zijn op de platonische lichamen, die de Griekse filosoof Plato (472–347 v.Chr.) voor het eerst beschreef. Met de ‘geodetische structuur’ wordt een gebogen vorm benaderd door middel van vlakken. Hoe kleiner die vlakken hoe beter de vorm. Zo ontstaan prachtige bollen, een sieraad op zich, maar bijvoorbeeld ook een bolvormig afdak waar een zitje onder past.

Koepel met als basis een geodetische structuur Koepel met als basis een geodetische structuur

Deel deze pagina