Metaal Atelier Boombaard

Op ontdekkingsreis...

Bij Bernadette Bauer en Arthur Ros is de tuin de kleurrijke etalage voor de vele metalen (tuin)objecten die Arthur in zijn werkplaats creëert. Wandelend door de tuin ontdek je van alles, waarbij de grens tussen kunst en kunstzinnig vervaagd.

Naast kunstwerken zoals rechts beschreven, zijn er ook libellen, vogels en vlinders, soms aan een manshoge mobile. Abstracte objecten met glasbrokken, die het zonlicht vangen. Praktische constructies als rozenbogen, tunnels, priëlen en andere ondersteunende constructies voor planten. Vuurschalen, houtkorven en tuintafels.

De tuin staat in dienst van de objecten en krijgt steeds meer vorm. Hergebruik is een heilig woord bij deze tuineigenaren. Waar nu de tuin is, stonden oude schuren die door Arthur afgebroken zijn, maar waarvan bijna elke steen een nieuwe bestemming kreeg, als bestrating, plantenbak, maar ook in stapelmuurtjes die weer een biotoop gaan vormen voor insecten, plantjes en mossen.
Ook de grens tussen tuinplant en onkruid bestaat voor Arthur en Bernadette niet. De moestuin gaat over in de siertuin en herbergt allerlei eetbare en medicinale planten. De tuin moet een paradijs zijn voor vogels en vlinders en daarom mag de brandnetel even uitbundig bloeien als de vlinderstruik.

Praktische informatieMetaal Atelier Boombaard
Bernadette Bauer en Arthur Ros
Hoofdweg 37
9697 NA Blijham

boombaard@live.nl
boombaard.nl

Tijdens WWR alle dagen geopend

LET OP: tijdens WWR is de N969 van Bellingwolde naar Blijham afgesloten. Voor fietsers is het mogelijk de ventweg te nemen, al staat dat niet aangegeven. 
Vanuit het dorp Blijham, dus komende vanaf Wedde, Wedderveer of de N368 is de tuin goed te bereiken. 

Atelier van Arthur Ros. Onder begeleiding open atelier en uitleg over constructies en vormen. Atelier van Arthur Ros. Onder begeleiding open atelier en uitleg over constructies en vormen.

Artistiek programma

Arthur Ros

Metaal Atelier Boombaard is een kunstenaarstuin; in deze tuin is het werk te zien van metaalbewerker/kunstenaar Arthur Ros. 

Indrukwekkend zijn de enorme objecten die gebaseerd zijn op de platonische lichamen, die de Griekse filosoof Plato (472–347 v.Chr.) voor het eerst beschreef. Met de ‘geodetische structuur’ wordt een gebogen vorm benaderd door middel van vlakken. Hoe kleiner die vlakken hoe beter de vorm. Zo ontstaan prachtige bollen, een sieraad op zich, maar bijvoorbeeld ook een bolvormig afdak waar een zitje onder past.

Koepel met als basis een geodetische structuur Koepel met als basis een geodetische structuur

Deel deze pagina