Museum De Oude Wolden

Museum De Oude Wolden

Een opmerkelijk museum in Bellingwolde met steeds een nieuwe wisselexpositie in een recent geheel vernieuwd gebouw.

Het geheel vernieuwde MOW|Museum de Oude Wolden in Bellingwolde is een eigenzinnig museum in een prachtige omgeving, met steeds weer een nieuwe wisselexpositie. Daardoor steeds een ‘nieuw’ museum en altijd een bezoek waard.
Het MOW werkt hard aan een artistiek programma voor Westerwolde rijgt, waarbij ook het buitenterrein betrokken zal worden.

Praktische informatie

MOW
Hoofdweg 161|
9695 AE Bellingwolde
0597 - 53 15 09
info@museumdeoudewolden.nl
www.museumdeoudewolden.nl

alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur
Tijdens Westerwolde rijgt is het museum tien dagen lang gratis te bezoeken.

Activiteiten bij MOW 2016 Activiteiten bij MOW 2016

ARTISTIEK PROGRAMMA

W-auw! Berenklauw! | Expositie

De berenklauw (Heracleum sphondylium) roept tegenstrijdige gevoelens op. Hij is eetbaar, indrukwekkend door zijn enorme schermbloemen, maar ook gevaarlijk vanwege de giftige bladharen en gehaat vanwege zijn woekergedrag.

Vorige zomer riep MOW I Museum de Oude Wolden  regionale kunstenaars op zich te laten inspireren door de berenklauw.  

Van 7 juni t/m 20 augustus 2017, deels samenvallend met “Westerwolde Rijgt”, zal in en om het museum een selectie van het ingezonden werk te zien zijn, die varieert van schilderijen, installaties en fotografisch werk. 

Trillingen | Expositie

Samen met curator Ingeborg Entrop onderzoekt de Drentse kunstenaarsgroep VANTYNAARLO het thema Trillingen. ​

Onze aardbol is continu in beweging. We zien dat niet direct, maar merken dat onder meer door de wisseling van dag en nacht, van eb en vloed, van de seizoenen. Ook op microschaal trilt onze omgeving er lustig op los. Die trillingen ervaren wij bijvoorbeeld als licht en kleur, of als geluid. En al die grote en kleine trillingen tezamen laten ook ons mensen niet onbewogen. Denk bijvoorbeeld aan wat een verstilde zonsopkomst, het eerste zwaluwgekwetter in de lente of de overdonderende kleurenpracht van herfstbomen met onze stemming kan doen...

Tijdens de expositie Trillingen ontrafelen 24 kunstenaars van de Kunstenaarsverenging VANTYNAARLO ieder op geheel eigen wijze de zichtbare èn onzichtbare bewegingen die ons dagelijks omringen.
kunstenaarsvantynaarlo.com

Vaste expositie Lodewijk Bruckman (1903-1995)


Fijn gedetailleerde en realistische schilderijen vol symboliek, met soms een magisch realistische lading.

Deel deze pagina