Parktuin Entourage

Parktuin Entourage

Een tuin als een schilderij, waar met een beetje geluk de bloemenweides in bloei staan voor een onvergetelijke indruk.

De tuin is het doek, de groene vingers van Debora zijn de penselen en al ‘schilderend’ ontstaan vormen en het kleurenpallet. Elk jaar weer anders, verrassend, overweldigend, want de natuur mag, binnen bepaalde grenzen, haar gang gaan.
In het ‘schilderij’ ontdekt u de invloed van de Groningse Slingertuin en de Engelse landschapstuin. Het terrein van 18.000 m2 is omzoomd door een windsingel bestaande uit bomen, struiken en bloeiende heesters. In de binnenring de borders. Er zijn borders op soort, op kleur en zogenaamde waveborders. De bloemenweides zijn vooral in mei/juni de blikvanger met fel oranje klaprozen, blauwe korenbloemen, zacht paarse bolderiken, margrietjes en vele andere uitbundig bloeiende eenjarigen. In de vijvertuin heerst een romantische sfeer en de voortuin is voornamelijk aangeplant met boerenbloemen. Direct naast het kleurrijke buitenhuis ligt de kruidentuin. Hier, en ook in de bostuin en de groentetuin, herkent u de invloed van het ‘impressionisme’.

Arrangement TIDDEL Passionel | vrijdagavond 16 juni

Het is al bijna traditie: het arrangement dat de Dromen- en Soeptuin organiseert samen met Parktuin Entourage Rhederveld. Bijzondere optredens op meerdere locaties, een heerlijk vegetarisch diner verzorgd door de Dromen- en Soeptuin, hapjes en drankjes.
Het wordt een avond vol passie, vrolijkheid en levenslust. Met Tango in de Tuin door wereldkampioenen Argentijnse Tango Peter Rombouts en Marga Wouters en optredens van  Astrid Vrensen, sopraan en De Sirenen, vier vrouwen die wereldmuziek vertolken. 
Boek nu alvast, er is maar beperkt plaats!
Download hier alle informatie

Praktische informatie

Parktuin Entourage
J. Buiskoolweg 20
9699 TT Vriescheloo/Rhederveld
www.ntourage.com
info@ntourage.com

gratis toegankelijk
alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur

Informatie voor groepen:
Maximaal 50 personen
Indien horeca gewenst is: maximaal 30 personen

ARTISTIEK PROGRAMMA

Ingrid Onstenk

Ingrid Onstenk (1956) is beeldhouwer, ruimtelijk vormgever en docente. Haar werk bestaat uit beelden en installaties. De beelden zijn veelal een combinatie van roestig staal en steen.  Voor de installaties gebruikt Ingrid uiteenlopende materialen, waaronder oude gebruiksvoorwerpen. Haar manier van werken in vooral intuïtief, ze laat zich leiden door het materiaal.
www.ingridonstenk.nl

George van Engelen

George van Engelen ontwerpt en vervaardigt bijzondere meubelstukken. Het zijn altijd unica of worden in een kleine oplage geproduceerd. Elk meubel is het resultaat van praktische gebruikswaarde, bijzondere vormgeving, veelzijdig materiaalgebruik en hoogwaardig vakmanschap.
George exposeerde eerder in Parktuin Entourage.
www.georgevanengelen.nl

Ine Hoejenbos

Ine Hoejenbos (1958) is psychotherapeut, maar daarnaast al vele jaren actief op het gebied van de beeldende kunst. In haar werk met klei en brons zijn het vooral modellen die centraal staan, bij voorkeur van Afrikaanse afkomst.
www.inehoejenbos.nl

Jannie Slootweg

Naast de hoofdexpositie, die ieder jaar wisselt, exposeert Jannie jaarlijks haar glaskunst in de wilde bloemenwei. 
Jannie Slootweg begon ooit met het maken van Tiffany lampen en spiegels en ontdekte daarmee de mogelijkheden van glas. De stap naar glasfusing maakte dat haar werkplaats een atelier werd, waar ze haar creativiteit de vrije loop kan laten. Jannie laat zich leiden door het materiaal en haar werk heeft een heel eigen stijl. Ze plaatst haar creaties in een frame van RVS, hout of steen.

EXTRA ACTIVITEITEN

Sophia Maria Kienhuis | dans en zang

Al een aantal jaren verzorgt danseres/zangeres Sophia Maria Kienhuis op onnavolgbare wijze gedanste rondleidingen langs de exposities in Parktuin  Entourage en dat doet ze dit jaar ook weer! 
De rondleidingen zijn op beide zaterdagen en zondagen om 11.00, 13.30 en 15.00 uur. Gratis toegang.

Deel deze pagina