Parktuin Entourage

Parktuin Entourage

Een tuin als een schilderij, waar met een beetje geluk de bloemenweides in bloei staan voor een onvergetelijke indruk.

De tuin is het doek, de groene vingers van Debora zijn de penselen en al ‘schilderend’ ontstaan vormen en het kleurenpallet. Elk jaar weer anders, verrassend, overweldigend, want de natuur mag, binnen bepaalde grenzen, haar gang gaan.
In het ‘schilderij’ ontdekt u de invloed van de Groningse Slingertuin en de Engelse landschapstuin. Het terrein van 18.000 m2 is omzoomd door een windsingel bestaande uit bomen, struiken en bloeiende heesters. In de binnenring de borders. Er zijn borders op soort, op kleur en zogenaamde waveborders. De bloemenweides zijn vooral in mei/juni de blikvanger met fel oranje klaprozen, blauwe korenbloemen, zacht paarse bolderiken, margrietjes en vele andere uitbundig bloeiende eenjarigen. In de vijvertuin heerst een romantische sfeer en de voortuin is voornamelijk aangeplant met boerenbloemen. Direct naast het kleurrijke buitenhuis ligt de kruidentuin. Hier, en ook in de bostuin en de groentetuin, herkent u de invloed van het ‘impressionisme’.

Praktische informatie

Parktuin Entourage
J. Buiskoolweg 20
9699 TT Vriescheloo/Rhederveld
www.ntourage.com
info@ntourage.com

gratis toegankelijk
alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur

Informatie voor groepen:
Maximaal 50 personen
Indien horeca gewenst is: maximaal 30 personen

ARTISTIEK PROGRAMMA

Jannie Slootweg

Naast de hoofdexpositie, die ieder jaar wisselt, exposeert Jannie jaarlijks haar glaskunst in de wilde bloemenwei. 
Jannie Slootweg begon ooit met het maken van Tiffany lampen en spiegels en ontdekte daarmee de mogelijkheden van glas. De stap naar glasfusing maakte dat haar werkplaats een atelier werd, waar ze haar creativiteit de vrije loop kan laten. Jannie laat zich leiden door het materiaal en haar werk heeft een heel eigen stijl. Ze plaatst haar creaties in een frame van RVS, hout of steen.

Deel deze pagina