Pax Sperata

Pax Sperata, tuin van kunstenaar Bernard Winkel

Deze tuin staat in dienst van de kunst die er wordt geëxposeerd. Dat is ruimtelijk werk van de eigenaar zelf en werken van bevriende kunstenaars die tijdens Westerwolde rijgt te gast zullen zijn.

Achter het huis ligt een groot grasveld met fruitbomen. De tuin wordt omzoomd door hoge beukenhagen van ruim twee meter hoog en geboomte van de buren. Deze vormen het groene decor voor al het moois dat te zien zal zijn.  
Achter in de tuin een pergola met o.a. druiven, hop en Hedera. De veranda en het tuinhuis zorgen voor schuilmogelijkheid als dat nodig mocht zijn. Er zijn diverse zitjes om rustig van de tentoongestelde objecten te genieten. 

Praktische informatiePax Sperata
Bernard Winkel
Hoofdkade 19
9561 JG Ter Apel

0653 442 110             

Bernard@bernardwinkel.nl
Website: bernardwinkel.nl

Informatie voor groepen:

Er is geen mogelijkheid om grote groepen te ontvangen

ARTISTIEK PROGRAMMA

Bernard Winkel


Bernard Winkel zal eigen werk tentoonstellen.
Over zijn creaties zegt hij onder andere: "Constructies en verbindingen zijn belangrijke kenmerken van mijn ruimtelijk werk. Ik wil kunnen zien hoe iets in elkaar zit. Als ik gelast heb wil ik een las zien, als ik ergens een schroefverbinding maak moet die zichtbaar zijn. Duidelijke verbindingen en constructies verwijzen naar mijn beeld van ideale relaties tussen mensen en organisaties. Eerlijk, helder en open."

 

Leo Kaldenbach

Leo Kaldenbach is graficus en beeldend kunstenaar. Hij volgde zijn opleiding (1969 t/m 1974) aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede. Voor zijn bedrijf ontwerpt hij websites, huismerken en logo's en als vrij werk sjabloondrukken, linoleumsnedes en zetsels. Maar hij maakt ook ruimtelijk werk. En dat zal hij tijdens Westerwolde rijgt bij Pax Sperata laten zien. 

Weetje

Op 7 maart 2015 was er voor het eerst sinds 150 jaar weer een wolf op Nederlands grondgebied en dat was landelijk nieuws. Dat heeft geleid tot een monument op de plaats waar de wolf voor het eerst werd gezien, namelijk in Zweeloo. Makers van het monument: Kunstenaars Collectief WinKal, inderdaad, Bernard Winkel en Leo Kaldenbach.

Foto: Berton van Balveren RTV Drenthe

Leo Kaldenbach Leo Kaldenbach

Deel deze pagina