Artphy

Royale parktuin, midden in de Westerwoldse natuur...


Rond Artphy ligt een grote parktuin van 1 ha met een verrassende variatie in bomen en struiken. Centraal ligt de grote natuurlijke vijver, die recent is uitgebaggerd en er in 2020 fris bij zal liggen. De tuin grenst aan de beek, de Ruiten A, waar de tuin naadloos aansluit op het omringende landschap. Er zijn twee cirkelvormige verhogingen/heuvels, omringd door bosjes; stilteplekken, waar je even rustig kunt gaan zitten.
Verspreid over het terrein staan diverse monumentale kunstwerken, waaronder de rood-witte kubus van Sjimmie Veenhuis. Bij Artphy hoort ook een 6 ha groot natuurgebied waar gewandeld kan worden als men daar de nodige tijd voor reserveert.  

Praktische informatie

Artphy Wessinghuizen
Jan Willem Kok en Janke Westra
Kempkebosweg 2
9591 VG Onstwedde

06 53236241
info@artphy.nl
artphy.nl

Ruiten A Ruiten A

Wat is Artphy

Artphy is een mooi project in ontwikkeling. In een verbouwde boerderij is een prachtige ruimte voor tentoonstellingen en lezingen gecreëerd. Nog niet af, maar al volop in gebruik.
De bewoners streven hun droom na en uiteindelijk zullen er naast deze expositieruimte ook een atelier, (eet)café, stilte ruimte, vergaderruimten, drie appartementen en vijf hotelkamers worden gerealiseerd.  
Wat er tijdens WWR2020 te zien zal zijn in de 'blauwe kunstkathedraal' zal later dit seizoen bekend worden gemaakt. 

Een plek waar ontmoeten, verwonderen en exposeren van hedendaagse kunst centraal staan.

- Artphy

Vertex;  Sjimmie Veenhuis Vertex; Sjimmie Veenhuis
Artphy temidden van Westerwoldse natuur Artphy temidden van Westerwoldse natuur

Deel deze pagina