Beika Kruid

Beika Kruid

Beika Kruid (1953) is geboren in Veendam, maar woont al vele jaren in Alteveer, Oost-Groningen. Oorspronkelijk was zij bloembindster en de liefde voor bloemen en planten is dan ook vaak terug te vinden in haar mandala's, zendala's, zentangles en andere kunst.
In 1997 kwam Beika middels een cursus mandala-tekenen in contact met deze kunstuiting. Ze wist op dat moment nog niet dat het haar zo zou gaan boeien en dat haar leven daarna nooit meer zonder mandala's zou zijn.
Beika woont op een mooie landelijke plek en haar tuin met wijngaard, vlindertuin en varenhoek is zeker een grote inspiratiebron.

Naast haar mandala's maakt Beika ook bijzondere, zelf ontworpen gehaakte sieraden. Of kralenhangers, en dat zijn sieraden voor in de tuin of voor het raam.
Tijdens Westerwolde rijgt heeft Beika een 'winkeltje' op het terrein van de Stonefarm in Stadskanaal. 

Beika Kruid. Mandala met borduren, tekenpen en kleurpotlood Beika Kruid. Mandala met borduren, tekenpen en kleurpotlood

Praktische informatie

Beika Kruid

www.facebook.com/beika.kruid 
beika.k@12move.nl

Boeken en cursussen

Beika geeft haar kennis graag door. Ze heeft inmiddels 7 instructie- en kleurboeken uitgebracht over en met de verschillende technieken en geeft regelmatig cursussen. 
De boekjes zijn rechtstreeks bij Beika verkrijgbaar. 

Meer informatie: beika.k@12move.nl

Mandala's zijn, kort gezegd, kunstuitingen in een cirkel. Daarbij kunnen vele materialen gebruikt worden, ook in combinatie met elkaar. Denk aan kleurpotloden, tekenpen, ecoline, aquarelverf, stofjes, breigaren en borduurgaren. 

Collage van twee zentangles Collage van twee zentangles

Deel deze pagina