Theetuin 't Ol Daip

Theetuin 't Ol Daip

De tuin is gelegen aan de Sellingerstraat, de doorgaande weg naar Ter Apel. Voor het huis stroomt de Ruiten Aa, één van de riviertjes waar Westerwolde door is gevormd.

Door een hek dat begroeid is met rozen en andere klimplanten, betreed je de tuin. Rechts van het huis ligt het 'tuinpad' dat door de natuurlijke tuin loopt en je uiteindelijk in de moestuin brengt. De visie  van de eigenaren, wat betreft het tuinieren, is dat de natuur haar gang moet kunnen gaan. Het onderhoud beperkt zich tot het verwijderen van planten die ze niet vinden passen in de tuin. Dat wordt bewust geen onkruid genoemd, omdat sommige soorten planten niet als onkruid beschouwd worden, maar als aanwinst voor de tuin.
Om in hun eigen vraag naar (vaste) planten te voorzien, zijn Danny en Wendy een kwekerijtje gestart. In de eerste plaats om nieuwe borders te kunnen vullen, maar wat over is, is voor een zacht prijsje te koop.
In de moestuin ligt het accent op kruidenteelt. De tuin wordt verrijkt met eigen compost.

Achter het huis ligt de bloemenweide van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de landerijen én de Ruiten Aa die links van het huis de landerijen in kronkelt. Door de recente werkzaamheden aan het riviertje, waarbij het zijn oude meanderende loop weer terug kreeg, is de ijsvogel een van de vele vogelsoorten die regelmatig te spotten is. 
Het stookhok in de tuin is omgetoverd tot atelier. Hier zal o.a. een deel van het werk van Sidona Blaakmeer te zien zijn.

Praktische informatie:


Theetuin 't Ol Daip
Wendy Marbus en Danny Hummel
Sellingerstraat 7
Ter Apel

0630419887

Alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur

ARTISTIEK PROGRAMMA

Sidona Blaakmeer

Sidona Blaakmeer (1955) is geboren in Stadskanaal. Na haar opleiding heeft ze in verschillende andere steden gewoond, maar sinds 1999 is ze weer terug in haar geboorteplaats.
In 2001 begon ze met het tekenen met pastelkrijt en het schilderen met acryl- en aquarelverf. Tot ze in aanraking kwam met klei en ontdekte dat ze haar creatieve ideeën beter tot uitdrukking kon laten komen met dit materiaal. Klei is heel veelzijdig en gemakkelijk te vormen en van vorm te veranderen en bovendien met verschillende technieken te decoreren. Deze vele variaties en mogelijkheden passen bij Sidona.

Sidona volgde eerst een privécursus met veel aandacht voor het boetseren van gezichten en om zich verder te ontwikkelen volgden nog vele cursussen en workshops. Sidona maakt handgevormde schalen, vazen en objecten, bewerkt met verschillende technieken, gestookt in houtoven of raku-ton. Ze werkt met engobes, pigmenten en (as)glazuren. Ze laat zich inspireren door haar directe omgeving; de natuur, de mensen en dagelijkse dingen om haar heen én door haar eigen gedachten.  
anodis.nl

Danny Hummel

Danny Hummel, mede-eigenaar van de theetuin, fotografeert zijn eigen leefomgeving Westerwolde en legt vast hoe mooi de regio is. Zoals de Ruiten Aa, het riviertje dat langs de tuin stroomt. Tijdens Westerwolde rijgt laat hij bezoekers meekijken door zijn lens door middel van een kleine expositie.
westerwoldenatuur.nl

Ruiten Aa ©Danny Hummel Ruiten Aa ©Danny Hummel

Deel deze pagina