't Ol Daip, kwekerij en theetuin

Theetuin 't Ol Daip

De tuin is gelegen aan de Sellingerstraat, de doorgaande weg naar Ter Apel. Voor het huis stroomt de Ruiten Aa, één van de riviertjes waar Westerwolde door is gevormd.

In maart 2015 kochten Wendy en Danny hun huis aan de Sellingerstraat 7 en in de jaren dat ze er wonen hebben ze al veel gedeelten van de tuin aangepakt, beetje bij beetje. In 2018 startten ze hun kwekerij, gespecialiseerd in kruiden en bijzondere groenten. 

Voor de sfeer in de tuin laten ze zich inspireren door de Engelse cottagestijl; rijk aan bloemen, groeten en fruit en een ongedwongen sfeer. Alle cottage-elementen zijn terug te vinden: de groentetuin, de kwekerij, het eetterras, de tuinschuur en de hobbytuin.
Pronkstuk is de wilde bloemenweide, die opgaat in het landschap dat gekenmerkt wordt door het beekje Ruiten A (in het Gronings: ’t Ol Daip), waar de tuin zijn naam aan dankt.

T. Wijnholds-Mein schrijft over deze prachtige beek in haar boek Aan de waaln van 't ol daip; ‘n stok oet 't Westerwoldsche leevmt.

Door de jaren heen kregen Wendy en Danny vanzelf groene vingers en een eigen stijl van tuinieren. Ieder jaar pakken ze een nieuw stuk grond aan en proberen daar een vernieuwende, maar toch passende border van te maken. Dit jaar zal de kwekerij meer vorm krijgen, met moederborders die functioneel zijn, maar ook een grote sierwaarde hebben.

Naast de kwekerij, waar ook tijdens Westerwolde rijgt planten te koop zijn, is ook de theetuin geopend. Je kunt genieten van een kopje verse thee, geplukt van de 'theebar'. Een hapje eten kan ook: een  'Proefdetuin lunch', verpakt in een picknickmand.

Praktische informatie:


Theetuin 't Ol Daip
Wendy Marbus en Danny Hummel
Sellingerstraat 7
Ter Apel

0630419887
oldaip.nl

Alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur
Groepen welkom. Ook toegang met aangelijnde hond

ARTISTIEK PROGRAMMA

Kunstenaars


Danny Hummel | fotografie | dannyhummel.nl
Danny is mede-eigenaar van de kwekerij/theetuin en hobbyfotograaf.

Sidona Blaakmeer | keramiek | anodis.nl

Martina Hladikova ​| LandArt kunstenaar

Keramiek; Sidona Blaakmeer Keramiek; Sidona Blaakmeer

Extra Activiteiten

Flatlandish akoestische luistermuziek
Wanneer: zaterdag 22 juni vanaf 12.00 uur

Fotografie: Danny Hummel; Ruiten Aa Fotografie: Danny Hummel; Ruiten Aa
Landart: Martina Hladikova Landart: Martina Hladikova

Deel deze pagina