Kwekerij 't Ol Daip

Kwekerij 't Ol Daip

De tuin is gelegen aan de Sellingerstraat, de doorgaande weg naar Ter Apel. Voor het huis stroomt de Ruiten Aa, één van de riviertjes waar Westerwolde door is gevormd.

In maart 2015 kochten Wendy en Danny hun huis aan de Sellingerstraat 7 en in de jaren dat ze er wonen hebben ze al veel gedeelten van de tuin aangepakt, beetje bij beetje. In 2018 startten ze hun kwekerij, gespecialiseerd in kruiden en bijzondere groenten. 

Voor de sfeer in de tuin laten ze zich inspireren door de Engelse cottagestijl. Alle cottage-elementen zijn terug te vinden: rijke borders, de groentetuin, de kwekerij, het eetterras, de tuinschuur en de hobbytuin.
Pronkstuk is de wilde bloemenweide, die opgaat in het landschap dat gekenmerkt wordt door het beekje Ruiten A (in het Gronings: ’t Ol Daip), waar de tuin zijn naam aan dankt.

T. Wijnholds-Mein schrijft over deze prachtige beek in haar boek Aan de waaln van 't ol daip; ‘n stok oet 't Westerwoldsche leevmt.

Door de jaren heen kregen Wendy en Danny vanzelf groene vingers en een eigen stijl van tuinieren. Ieder jaar pakken ze een nieuw stuk grond aan en proberen daar een vernieuwende, maar toch passende border van te maken. 

Je kunt bij 't Ol Daip genieten van een kopje verse thee, geplukt van de 'theebar'. Een hapje eten kan ook: een  'Proefdetuin lunch', verpakt in een picknickmand.

Praktische informatie:


Kwekerij 't Ol Daip
Wendy Marbus en Danny Hummel
Sellingerstraat 7
Ter Apel

0630419887
oldaip.nl

Alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur
Groepen welkom. Ook toegang met aangelijnde hond

ARTISTIEK PROGRAMMA

Kunstenaars


Danny Hummel | fotografie | dannyhummel.nl
Danny is mede-eigenaar van de kwekerij/theetuin en hobbyfotograaf.

Sidona Blaakmeer | keramiek | anodis.nl

Keramiek; Sidona Blaakmeer Keramiek; Sidona Blaakmeer
Fotografie: Danny Hummel; Ruiten Aa Fotografie: Danny Hummel; Ruiten Aa

Deel deze pagina