Theetuin 't Ol Daip

Theetuin 't Ol Daip

De tuin is gelegen aan de Sellingerstraat, de doorgaande weg naar Ter Apel. Voor het huis stroomt de Ruiten Aa, één van de riviertjes waar Westerwolde door is gevormd.

Door een hek dat begroeid is met rozen en andere klimplanten, betreed je de tuin. Rechts van het huis ligt het 'tuinpad' dat door de natuurlijke tuin loopt en je uiteindelijk in de moestuin brengt. De visie  van de eigenaren, wat betreft het tuinieren, is dat de natuur haar gang moet kunnen gaan. Het onderhoud beperkt zich tot het verwijderen van planten die ze niet vinden passen in de tuin. Dat wordt bewust geen onkruid genoemd, omdat sommige soorten planten niet als onkruid beschouwd worden, maar als aanwinst voor de tuin.
De moestuin is opgedeeld in een kruidengedeelte en een groentetuin. De tuin wordt verrijkt met eigen compost.

Achter het huis ligt de bloemenweide van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de landerijen én de Ruiten Aa die links van het huis de landerijen in kronkelt. Door de recente werkzaamheden aan het riviertje, waarbij het zijn oude meanderende loop weer terug kreeg, is de IJsvogel een van de vele vogelsoorten die regelmatig te spotten is. 
In de tuin vind je een heerlijk terras waar je thee kunt drinken, met een stukje eigengebakken taart erbij. 

Praktische informatie:

Theetuin 't Ol Daip
Wendy Marbus en Danny Hummel
Sellingerstraat 7
Ter Apel

0630419887

Informatie voor groepen:

Er is tijdens Westerwolde rijgt geen mogelijkheid voor ontvangst van grote groepen.

ARTISTIEK PROGRAMMA

Sidona Blaakmeer

Expositie
Sidona Blaakmeer (1955) is geboren in Stadskanaal, waar zij na wat omzwervingen sinds 1999 ook weer woont. Sindsdien is ze zich creatief gaan ontwikkelen, eerst met tekenen en schilderen. Al snel merkte ze dat ze haar creatieve ideeën beter in klei uit kon drukken.

In 2003 kwam ze in het open atelier van de Pauw te Stadskanaal voor het eerst in aanraking met de RAKU techniek. Het Japanse teken RAKU staat voor geluk, vrede, vrijheid en vreugde.  Typerend voor deze techniek is het craquelé effect na het bakken.

Naast het RAKU stoken volgde Sidona een opleiding in het boetseren van gezichten en heeft ze veel kennis opgedaan op het gebied van klei en glazuren bij het Kunstencentrum het Kielzog in Hoogezand.

www.anodis.nl

Annelies Daems

Voor Annelies Daems is schilderen een levensbehoefte, een manier om zich te uiten, waarbij ze haar emoties een grote rol laat spelen. Ze schildert vooral intuïtief. De grote liefde voor kleur heeft ze al zolang ze zich kan herinneren. Al werkend ontstaat een abstract of semi-abstract schilderij. 

collage werk Annelies Daems collage werk Annelies Daems

Deel deze pagina