Trollgård

Met een Zweeds tintje...

Het is wel duidelijk dat de eigenaren van deze tuin een zwak voor Zweden hebben. Trollgård betekent trollenboerderij. De tuin is ingericht volgens de lagom-gedachte: 'precies zo goed/veel als het zou moeten zijn'. De bewoners hebben dat vertaald naar een beetje van dit en een beetje van dat, zoveel mogelijk gebruik makend van gebruikte materialen.
In de voortuin ligt de Kopse Aa, een langgerekte vijver met een naam die een knipoog is naar de namen van de vele waterstromen in Westerwolde die ook op een Aa eindigen.
Verder is er een rozenprieel met geurende rozen, een kleine moestuin, een boomgaardje, een vlindertuin en bospaadje door het eigen trollenbos (Trollskog), naar een wildhuisje met uitkijk over de landerijen.
Opvallend is de warme rode kleur van de bijgebouwen. De expositieruimte, die momenteel gerenoveerd wordt en waar straks de kunstwerken van Jessica zullen hangen. Maar ook het stalletje van de boerderijdieren, die, hoe kan het ook anders, allemaal een Zweedse naam hebben.

Extra Activiteiten

20 juni, Midsommar

Rond de langste dag van 2020 is er feest op het erf van Trollgård, met muziek, hapjes, Zweedse gezelligheid en activiteiten.
In Zweden is Midzomer een belangrijke feestdag. Elk jaar in juni, tijdens het weekend van de zomerzonnewende, worden bloemen en takken verzameld om het huis mee te versieren en om de zgn. midzomerpaal (ook: meiboom) te maken. De midzomerpaal en de picknickmanden worden buiten neergezet en de mensen dansen, zingen en vieren feest rondom de midzomerpaal.

Praktische informatie

Trollgård
Bart en Jessica Wassenaar
Kopstukken 23
9584 TE Mussel
06 16661978

jessica_bouman@hotmail.com
hetzweedsehuis.nl
Facebook: Trollgård

 

Artistiek programma

Groepsexpositie van diverse kunstenaars
Expositie Jessica Wassenaar

Jessica Wassenaar

Jessica Wassenaar exposeert op haar eigen erf, Trollgård. Als bloemist begonnen en via peuterleidster, kruidendeskundige, terecht gekomen bij de beeldende kunst.
Als puber was zij al geïnteresseerd in tekenen en schilderen. Na de havo en een bloemenopleiding, heeft zij een jaar les gevolgd bij de Haagse school voor kunsten.
Teken- en schilderlessen volgde zij vervolgens o.a. bij AKE in Emmen bij Suco Sarkinovic.
Daarna heeft zij jarenlang lessen gevolgd bij Nicole v/d Veen-Kerssies en bij Ivo Winnubst. Maar ook het boetseren boeide haar en daarvoor volgde ze lessen bij het ICO in Assen en nu bij Thea Veldkamp.

Haar inspiratie komt vooral uit de natuur en het prachtige land Zweden. Zij schildert realistisch maar niet té. Het moet voor haar een schilderij blijven met een ‘foutje’ en een ziel erin. Zowel solo als met groepen heeft zij al vaak geëxposeerd door het land.
Jessica exposeert met schilderijen en speksteen creaties, maar is ook met een nieuwe uitdaging bezig (nog in ontwikkeling).

 

Het belangrijkste vind ik dat een kunstwerk iets met de kijker doet, dan is het voor mij al goed.

- Jessica Wassenaar

Groepsexpositie

Groepsexpositie van ongeveer 14 kunstschilders.

Het Zweedse Huis, de werk- en expositieruimte, was eerder op een andere locatie gevestigd en daar kwam deze groep wekelijks bij elkaar. Het zijn allen schilders die het beginnersniveau allang ontstegen zijn en hun kunst is zeer gevarieerd en bevat werken in acryl, olieverf en gemengde technieken. Veel van hen hebben nog professioneel les, bij o.a., Nicole v.d. Veen en Ivo Winnubst.

TIP: volg de facebookpagina van Trollgård, daar zullen de kunstenaars één voor één voorgesteld worden.

Deel deze pagina