Ellen Janssen

Aquarelleren met glas...


Ellen Janssen (1966) is geboren in Heerlen. Als kind wilde ze al naar de kunstacademie. Dat gebeurde ook. Ze studeerde in 1990 af in Maastricht als kunstdocent.
Momenteel is ze parttime werkzaam bij de Vrije Akademie ZOM  in Kerkrade als docent en coördinator. De rest van haar beschikbare tijd is ze bezig met kunst, vooral met glaskunst en glaskunst gecombineerd met keramiek. Daarnaast schildert ze portretten, in glasfusing techniek en met acryl verf. Ellen maakt ook aquarellen en die techniek heeft ze weten te integreren in haar glaskunst. Dat werkt heel goed daar glas doorzichtig is en het licht de kleuren prima versterkt en optisch mengt.

Ellens doel is emotie te vangen in kunst. Ze hoopt daar niet alleen zichzelf een plezier mee te doen maar ook anderen !

Ellen exposeert bij Tuinkronkels in Veele.

Praktische informatie

Ellen Janssen Glaskunst
Koolhofstraat 29,
6443CL Brunssum
06 42090127

mail@ellenjanssenglas.nl
ellenjanssenglas.nl
Facebook: ellenjanssenglas

Werkwijze

Ellen zal objecten en schalen in de glasfusing techniek exposeren.
Glasfusing (ook wel gesmolten glas- en smeltend glastechniek ) is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukjes of gemalen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten. Glasfusing biedt zo ook de mogelijkheid om de verschillende kleuren van glasdelen met elkaar te laten vervloeien zodat het een geheel wordt. Het glas wordt in een glasoven verhit tot 830 graden. Dit behoeft een speciaal stookprogramma omdat er anders spanning in het glas zit en het barst.

Deel deze pagina