Wilma's Belevingstuin

Wilma's Belevingstuin

In een rustig buitenwijkje van Ter Apel ligt Wilma’s Belevingstuin. Eigenaren Henk en Wilma Lubbers hebben 10.000 m2 grond omgetoverd tot hun eigen paradijs. Blikvanger in de tuin is de grote zwemvijver met fontein, met een aangrenzende helofhyten vijver. Hierin groeien veel verschillende moerasplanten die het water van de zwemvijver zuiver houden.
Taxushagen zorgen voor een stramien voor de bloemenborders en rozenperken. Het grote grasveld geeft een ruimtelijk effect. Er zijn verschillende terrassen en zitjes.
Naast de siertuin is er een fiks bosperceel dat ingericht is als wandel- en belevingstuin. Ontdek een blokhut, een prieel, een boeddah-huisje en een vuurplaats.
De Uilenburcht, met een verzameling (keramische) uilen, kreeg er ook een plek. Verder leven er in het bos ook de twee varkentjes, de kippen en… een kaboutervolkje!

Deze tuin ligt in dezelfde wijk als De Vistrap. Leuk om te combineren!

Praktische informatie

Wilma's Belevingstuin
Henk en Wilma Lubbers
Generaal Maczeklaan 15
9561ZA Ter Apel

wilmalubbers1959@gmail.com
06 23526749

Dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur
 

Eigen techniek Marianne Mol Lubbers. Piepschuim bekleed met klei en daarna beschilderd. Eigen techniek Marianne Mol Lubbers. Piepschuim bekleed met klei en daarna beschilderd.

ARTISTIEK PROGRAMMA

Marjan van Schaik

Na een aantal cursussen glas in lood en glasfusion is Marjan van Schaik verslingerd geraakt aan het werken met glas. De weerbarstigheid en transparantie van het materiaal dagen haar iedere keer weer uit een stap verder te gaan. Het is steeds weer een feestje om de oven na de lange stookgang te openen en te zien of het glas zich gedragen heeft zoals zij had verwacht!

Kleurrijk en abstract, dit zijn de  meest  kenmerkende aspecten van haar werk. Haar grote passie is het blijven experimenteren met nieuwe technieken waarbij het glas altijd centraal staat. Marjan is in september 2017 gestart aan de IKA in Mechelen, een 5 jarige glaskunstopleiding. Hier probeert zij zich andere technieken zoals glasblazen en glasgieten eigen te maken.

De door haar opgedane kennis en haar ervaring met de verschillende technieken deelt zij graag met anderen in de workshops en cursussen die zij geeft in haar atelier in Dedemsvaart.
glasatelierbreekbaar.nl

Marianne Mol Lubbers

Marianne is een echte duizendpoot die door de jaren heen veel verschillende vormen van creativiteit heeft verkend en zich ook eigen heeft gemaakt
Creatieve aanleg openbaart zich vaak al op jeugdige leeftijd. Zo ook bij Marianne want na haar opleiding voor coupeuse paste zij de techniek van zijde schilderen toe bij haar kledingontwerpen. De kleding verkocht zij met succes in een boetiek in Dokkum.

In de jaren 80 was het werken met brooddeeg haar favoriete bezigheid, maar in de 90er jaren bleek, ook dankzij de lessen van Astrid Hegeman en Maja de Haan, haar aanleg voor het aquarelleren.
Ze ontwikkelde al spoedig een door jaar gevoel ingegeven eigen stijl. Vooral een opvallende kleurenkeuze kenmerkt haar werk, waarbij langzamerhand het schilderen met acryl en olieverf de overhand heeft gekregen. Hoewel Marianne zelf haar creatieve vaardigheden als hobby ziet, exposeert ze regelmatig en met succes. 

André Dümmer

André Dümmer (1963) uit Ter Apel is professioneel fotograaf gericht op natuur- en landschapsfotografie in binnen- en buitenland.
Dagelijks fietst hij door de natuur van Westerwolde met fototas en camera en fotografeert landschappen en natuur. Altijd op zoek naar lijnen, dieptes en kleuren in landschappen. Door gebruik van filters kan hij desgewenst de kleuren van het zonlicht in een foto versterken, waardoor het beeld een boeiend of kunstzinnige karakter krijgt. Ook door de keuze voor zwart-wit kan dat effect bereikt worden.

André laat de bezoeker het mooie Westerwolde zien, verrassende plekken en schilderachtige landschappen. De kijker mag als het ware van zijn uitzicht meegenieten. Er zijn veel bomen waar je als wandelaar zo aan voorbij loopt en die hij juist in de spotlights plaatst.

Tijdens WWR laat André een aantal prachtige ingelijste foto’s van bomen in Westerwolde zien, landschapsfoto’s van Ter Apel, Laudermarke, Ter Wisch, Sellingen, Ter Borg en nog veel meer. Lente- en herfst beelden van onze mooie regio en het riviertje de Ruiten Aa.
En ja, zo mooi is Westerwolde.
AureliaTree.com

Fotokunst André Dümmer Fotokunst André Dümmer

Deel deze pagina