Promotie Westerwolde

Promotie Westerwolde

 

Promotie Westerwolde is met vele toeristische ondernemers en andere partijen in Alteveer, Bellingwolde, Blijham, Bourtange, Klein-Ulsda, Mussel, Musselkanaal, Onstwedde, Oudeschans, Sellingen, Stadskanaal, Ter Apel, Veelerveen, Vlagtwedde, Vledderveen, Vriescheloo en Wedde een grote en krachtige stichting op het gebied van recreatie en toerisme. Zij speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van recreatie en toerisme in Westerwolde. Daarnaast zet Promotie Westerwolde zich samen met de ondernemers en andere partijen in om Westerwolde - door middel van marketing en promotie - zowel regionaal als landelijk op de kaart te zetten.

Wandelen, fietsen en kanoën

De speerpunten van Promotie Westerwolde zijn wandelen, fietsen en kanoën. Westerwolde beschikt over mooie en gevarieerde wandel-, fiets- en MBT-routes, waaronder 35 wandelroutes, een wandeltocht van 80 kilometer en een mountainbikenetwerk van maar liefst 200 kilometer. De routes leiden wandelaars en fietsers over bospaden naar de hei en via landerijen, langs kleine rivieren naar oude dorpen. Door de rivieren Mussel Aa en Ruiten Aa - die voorbij Wedde samengaan als Westerwolde Aa - hun natuurlijke loop van eeuwen geleden weer terug te geven, is de schoonheid van Westerwolde ook heel goed te ontdekken per kano. In Westerwolde is het genieten met een grote 'G'!

Landelijk gezien is Westerwolde nog een onontdekt gebied, terwijl ze heel veel te bieden heeft. 

‘Nu al vind ik dit gebied, diep weggestopt tegen de Duits grens aan, het best bewaarde geheim van Nederland.'
(Casper Loopt, De Volkskrant, verslag 107)
 Doelstelling Promotie Westerwolde

 1. De stichting heeft ten doel het bevorderen/stimuleren en promoten van toerisme en recreatie in Westerwolde en omgeving, alles in de breedste zin van het woord.
 2. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:
   
 • Het verzorgen en onderhouden van toeristische en recreatieve informatievoorziening voor in het gebied verblijvende gasten, potentiële gasten en de inwoners van Westerwolde;
 • Het verzorgen, onderhouden en in stand houden van boekingsmogelijkheden in de breedste zin des woords voor in het gebied verblijvende gasten, potentiële gasten en de inwoners van Westerwolde;
 • Het organiseren van (toeristische) evenementen;
 • Het ontwikkelen, beheren en in stand houden van de internet website: www.westerwolde.groningen.nl.
 • Het bevorderen en in stand houden van de samenwerking tussen de plaatselijke/lokale overheden, bovenregionale, provinciale en internationale organisaties en met de plaatselijke/lokale regionale organisaties en instellingen werkzaam op het gebied van recreatie en toerisme;
 • Zorg te dragen voor al hetgeen voor een goede bedrijfsvoering van de stichting nodig is;
 • Zorg te dragen voor de financiële middelen nodig voor voren omschreven doelen;
 • Alle andere wettige middelen, welke tot de bevordering van de doelstellingen van de stichting bevorderlijk kunnen zijn, alles in de breedste zin van het woord.

Team Promotie Westerwolde

Promotie Westerwolde is eind 2011 opgericht. De organisaties die voorheen actief waren op het gebied van promotie van recreatie en toerisme in Westerwolde - Vereniging Toeristisch Westerwolde (de ondernemersvereniging), Vereniging bevordering toerisme in Westerwolde (TouristInfo, voorheen VVV-Westerwolde) en de drie toeristische platforms (gemeente Bellingwedde, gemeente Stadskanaal en gemeente Vlagtwedde welke samen Westerwolde vormen) – hebben hun activiteiten ondergebracht in Promotie Westerwolde.

Het team Promotie Westerwolde bestaat uit ondernemende, enthousiaste en professionele leden die zich inzetten om meer recreanten en toeristen naar Westerwolde te trekken. Dat doen we onder andere door activiteiten / evenementen van verenigingen en stichtingen in Westerwolde te promoten, maar ook door toeristische ondernemingen een podium te bieden.

De leden van Promotie Westerwolde zijn:


Ons TeamContact


Contact

  de gegevens zijn niet verzonden omdat niet alle velden (correct) zijn ingevuld.
 • Contactgegevens

   

  TOURIST INFO WESTERWOLDE
  Navolaan  15 - 11
  9501 VJ  Stadskanaal
  tel. 0599 - 650039


  Deel deze pagina