Genieten met een grote G door Westerwolde

Wandelen of fietsen in Westerwolde is een ontdekkingsreis door een van de meest veelzijdige natuurgebieden van Nederland. De 35 wandelroutes die door het landschap lopen, bieden wandelplezier voor jong en oud. Fietsers verkennen het eeuwenoude Westerwolde over de kronkelende fietspaden, terwijl de MTB'er de bossen induikt en de zandpaden over crosst. Westerwolde is er voor iedereen. Wedden dat je verstelt staat van wat je allemaal ziet!


Eindeloos door de bossen crossen

Op fietse door Westerwolde! Met de wind in de haren over de hei, langs prachtige beekdalen via het bos naar sfeervolle dorpen. Genieten van de rust of juist broez'n op de MTB. Het veelzijdige natuurgebied telt lange en korte fietsroutes om op eigen tempo te ontdekken.

Stap op de pedalen en trap je een weg door Westerwolde!

 

Wandelen door de geschiedenis

Ontdek de Westerwoldse geschiedenis door met de benenwagen het gebied in te trekken. Bewandel een van de 35 wandelroutes, waarvan de afstanden variëren van 3 kilometer tot een wandeltocht van 80 kilometer. Welke route je ook kiest, het landschap is evenals de historie overal even fascinerend. 

Trek je stoute wandelschoenen aan en kom naar Westerwolde!


Wat is er te doen in Westerwolde?

Westerwolde kent tal van verschillende evenementen in de regio. Houd je van swingende muziekevenementen of lekkere foodfestivals? Of toch liever naar een gezellige markt? Het kan allemaal in Westerwolde en eigenlijk is het teveel om op te noemen! Hieronder zie twee mooie evenementen staan, maar wil je zien wat er nog meer georganiseerd wordt? Neem een kijkje op onze pagina voor evenementen. 

Westerwolde bruist

Er is altijd wel wat te beleven in Westerwolde. Is het niet in het ene dorp, dan wel in het andere. Zelfs als er even geen evenementen zijn kun je nog steeds volop genieten van Westerwolde. Stap op de fiets of trek de wandelschoenen aan en ontdek ook hoe mooi Westerwolde is, als er even niets gebeurt. In Westerwolde hoef je je nooit te vervelen. Er is hier vertier voor jong en oud. De actievelingen kunnen hun energie kwijt, wie juist energie wil opnemen duikt de prachtige natuur in en ontdekkingsreizigers kunnen volop historie en cultuur snuiven. Je raakt nooit uitgekeken op dit veelzijdige gebied!

Pak de agenda bij de hand en kom Westerwolde ontdekken!Beleef de magie van Westerwolde

Westerwolde doet je betoveren. Ze neemt je mee terug in de tijd (Magisch Samhain en Middeleeuws Ter Apel). Ze laat je tot rust komen in de prachtige, stille natuur (Westerwolde Wandelweekend). Ze geeft je de ruimte om te ontdekken en beleven (Westerwolde Rijgt). Westerwolde weet je te raken om je vervolgens niet meer los te laten.

Bereik Westerwolde ook digitaal!

Heb je vragen aan Tourist Info Westerwolde of wil je graag op de hoogte gehouden worden? Het kan allemaal!
Meld je aan voor de nieuwsbrief van Westerwolde of like onze pagina op Facebook. Zo hoef je niets te missen.