Fiets de herfst tegemoet door Westerwolde


Fiets eind deze zomer de herfst tegemoet. Kom en ontdek dit najaar Westerwolde op de fiets! 

Ontdek de mooiste fietsroutes, de gezelligste dorpjes, de schilderachtige beekriviertjes en de heerlijke gastvrijheid van regio Westerwolde. 

Om het fietsen nog leuker te maken, plaatsen wij in de maand september tijdens 'Fietsen Westerwolde' regelmatig blogs op onze website vol met tips en andere handige wetenswaardigheden.

Blijf ons volgen en ontdek dit najaar het prachtige landschap en de gastvrijheid van Westerwolde. 

 


Ontdek sportief Westerwolde

In Westerwolde kun je genieten op allerlei manieren. Zo heeft Westerwolde tientallen wandel- en fietsroutes uitgezet. Maar je kan ook met de kano al varende over de Ruiten Aa of de Westerwoldse Aa, genieten van deze regio. Ontdek de bijzonderste en nog niet ontdekte plekjes in Westerwolde en laat je verrassen! Eindeloos door de bossen crossen

Wandelen door de geschiedenis


Op fietse door Westerwolde! Met de wind in de haren over de hei, langs prachtige beekdalen via het bos naar sfeervolle dorpen. Genieten van de rust of juist broez'n op de MTB. Het veelzijdige natuurgebied telt lange en korte fietsroutes om op eigen tempo te ontdekken.

Stap op de pedalen en trap je een weg door Westerwolde!

 

Ontdek de Westerwoldse geschiedenis door met de benenwagen het gebied in te trekken. Bewandel een van de 37 wandelroutes, waarvan de afstanden variëren van 3 kilometer tot een wandeltocht van 80 kilometer. Welke route je ook kiest, het landschap is evenals de historie overal even fascinerend. 

Trek je stoute wandelschoenen aan en kom naar Westerwolde!


Wat is er te doen in Westerwolde?

Westerwolde kent tal van verschillende evenementen in de regio. Houd je van swingende muziekevenementen of lekkere foodfestivals? Of toch liever naar een gezellige markt? Het kan allemaal in Westerwolde en eigenlijk is het teveel om op te noemen! Hieronder zie twee mooie evenementen staan, maar wil je zien wat er nog meer georganiseerd wordt? Neem een kijkje op onze pagina voor evenementen.


Westerwolde bruist

Er is altijd wel wat te beleven in Westerwolde. Is het niet in het ene dorp, dan wel in het andere. Zelfs als er even geen evenementen zijn kun je nog steeds volop genieten van Westerwolde. Stap op de fiets of trek de wandelschoenen aan en ontdek ook hoe mooi Westerwolde is, als er even niets gebeurt. In Westerwolde hoef je je nooit te vervelen. Er is hier vertier voor jong en oud. De actievelingen kunnen hun energie kwijt, wie juist energie wil opnemen duikt de prachtige natuur in en ontdekkingsreizigers kunnen volop historie en cultuur snuiven. Je raakt nooit uitgekeken op dit veelzijdige gebied!

Pak de agenda bij de hand en kom Westerwolde ontdekken!Beleef de magie van Westerwolde

Westerwolde doet je betoveren. Ze neemt je mee terug in de tijd (Magisch Samhain en Middeleeuws Ter Apel). Ze laat je tot rust komen in de prachtige, stille natuur (Westerwolde Wandelweekend). Ze geeft je de ruimte om te ontdekken en beleven (Westerwolde Rijgt). Westerwolde weet je te raken om je vervolgens niet meer los te laten.


Lees het Westerwolde magazine nu ook digitaal

 

Het gratis magazine over Westerwolde is nu ook digitaal hier te bekijken. Blader lekker door alle 64 pagina's en geniet van de gevarieerdheid net als de regio zelf. 

Heb je vragen aan Tourist Info Westerwolde of wil je graag op de hoogte gehouden worden? Het kan allemaal!
Meld je aan voor de nieuwsbrief van Westerwolde of like onze pagina op Facebook. Zo hoef je niets te missen. 

Lees het Promotie Westerwolde Magazine online