Activiteiten voor MuseumKids

Activiteiten voor MuseumKids

Bezoek jij onze Kruidentuin in de maand juni? Deze is binnen de Kloostermuren, precies in het midden van het Klooster te vinden. Neem je paps, mams, opa, oma, tante of oom of een andere volwassen begeleider mee zodat die je kan helpen. Wanneer je wenst, kun je een 'habijt' aantrekken!

Deze activiteiten zijn op woensdagmiddagen, zaterdagen en zondagmiddagen in juni.

  • Woensdagmiddag 6, 13, 20 en 27 juni 2018
  • Zaterdag 9, 16, 23 en 30 juni 2018
  • Zondagmiddag 3, 10, 17 en 24 juni 2018

Wat is er te doen

Speel het Honingraatspel
Houd jij van een uitdaging? Neem jouw begeleider mee naar de honingraten.. Kies één van de vijf roodgekleurde honingraten en ga op ontdekkingstocht door de Kruidentuin met spelletjes en opdrachtjes. Opgelost? Neem dan gerust een kijkje in de andere roodgekleurde honingraten en ga verder op ontdekking. Leuk én leerzaam!

Speel het Geur- & Kleurspel
Houd jij van ruiken, zien en zo mogelijk proeven? Neem jouw begeleider mee naar de waterbron en ontdek de verschillende kruidenpotten... Combineer de verschillende geuren en kleuren en ontdek de wetenswaardigheden. Stel zelf het palet van geur en kleur samen!

Speurtocht
Ben jij een speurneus? Neem jouw begeleider mee, om de tekst van je speurtocht te laten lezen. Zo kun jij in alle rust op zoek gaan naar de te vinden kruiden en plantjes. Welke kruid werd door de kruisheren gebruikt voor het helen van wonden? Aan jou de vraag!

Deel deze pagina