Beeldpresentatie

Beeldpresentatie

Op zondag 6 november toont Bert Roossien weer een keuze uit het omvangrijke foto- en dia-archief van het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal. Deze keer heeft hij een keuze gemaakt rondom het thema 'bouwkundige pareltjes in de regio´. 

Wat is er te doen

In de jaren tachtig van de vorige eeuw is in opdracht van het provinciaal bestuur een inventarisatie gemaakt van waardevolle bebouwing in de deelgebieden
Westerwolde, Oldambt en de Veenkoloniën. De heren E. Degenhart Drenth (toenmalig directeur van het Streekhistorisch Centrum) en E. Stamhuis (oud-ambtenaar van de gemeente Stadskanaal) werden belast met de uitvoering. In totaal hebben zij zo'n 264 objecten gefotografeerd en beschreven, variërend van overheidsgebouwen, kerken, woonhuizen, bedrijfspanden en bijzondere objecten. De vruchten van hun arbeid zijn vastgelegd in een vijftal lijvige rapporten.

De gemaakte foto's zijn uiteindelijk beland in het archief van het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal. Uit de verzameling is een selectie samengesteld die zondagmiddag 6 november zal worden vertoond in Huize Ter Marse. Het zijn vooral gebouwen uit de Kanaalstreek en Westerwolde die om hun historische en/of architectonische waarde zijn vastgelegd. Helaas moeten we nu, dertig jaar later, constateren dat niet alle destijds afgebeelde objecten bewaard zijn gebleven.

Meer info

Activiteit: Beeldpresentatie 'bouwkundige pareltjes in de regio' door Bert Roossien.
Plaats: Streekhistorisch Centrum, Ceresstraat 2 (naast de watertoren) te Stadskanaal.
Tijd: Zondag 6 november 2016, aanvang 14.30 uur.
Entree: € 3,00 p.p.;  donateurs van het Streekhistorisch Centrum gratis.
Informatie en reserveren: tijdens kantooruren: 0599-612649 / info@streekhistorischcentrum.nl

Deel deze pagina