Bruintje Beer Tocht 2019: Fiets mee voor een kind!

Bruintje Beer Tocht 2019: Fiets mee voor een kind!

Voor de vierde editie van de “Bruintje Beer Toertocht” is het goede doel: “Vakanties bijeen fietsen in het Kinderhotel Burcht Wedde”. We willen zoveel mogelijk geld bijeen fietsen om vakanties te realiseren in de Burcht Wedde voor kinderen die aan de andere kant van het geluk geboren zijn.

Fiets mee voor een kind

We willen zoveel mogelijk geld bijeen fietsen om vakanties te realiseren in de Burcht Wedde voor kinderen uit de gemeentes Vlagtwedde, Bellingwedde (straks samen Westerwolde), Stadskanaal, Veendam en Winschoten die aan de andere kant van het geluk geboren zijn en die niet de mogelijkheid hebben om zelf met vakantie te gaan.

Kinderhotel Burcht Wedde:
De Burcht stamt uit de 14e eeuw, het kasteeltje waar onder andere de Slag bij Heiligerlee werd voorbereid. In de 16e eeuw was ketterij heel gebruikelijk, zogenaamde heksen, aanhangers van allerhande geloven en overtuigingen werden er de dupe van.

Tegenwoordig is de  “de Burcht van Wedde” een bijzonder vakantieverblijf voor kinderen en jongeren tot 16 jaar. Een heus kinderhotel, waar kinderen die zelf niet op vakantie kunnen om welke reden dan ook een fijne vakantie kunnen beleven.

Deel deze pagina