Cittaslow Voedfestival

Cittaslow Voedfestival

Godetevi la Borgogna! Dit is Italiaans voor Bourgondisch genieten! En als je aan Italië denkt, denk je toch direct aan heerlijk eten. Heerlijke pasta's met verse tomatensaus uit eigen regio of smaakvolle vruchten, net geplukt uit de boomgaard. Deze manier van eten, lokaal en puur, is iets wat steeds aandacht krijgt in ons eigen land.

Tijdens het Cittaslow Voedfestival op zaterdag 15 september in Sellingen waan je jezelf op een Italiaanse streekmarkt, waar men vol trots de oogst uit de regio verkoopt. Deze oogst staat voor eerlijk, authentiek, duurzaam en ambachtelijk.

Houd jij van lekker eten? En dan het liefst ook nog zo puur, duurzaam en lokaal mogelijk? Bezoek dan dit festival, want dat is waar Cittaslow Voedfestival voor staat! 

Wat is er te doen

Deze dag staat volledig in het teken van de connectie tussen boeren, burgers en ons etensbord. Er zijn verschillende bijzondere locaties, waar je van alles kan zien, beleven, proeven en leren over eten en meer! Alles draait om het eten uit de regio, de streekproducten en het verhaal hierachter. Het is mogelijk om met de kano en de fiets te komen en dit gebied te gaan verkennen, of wandel met de boswachter mee en proef uit de natuur. 

 

Meer info

Het Voedfestival in Westerwolde begint om 11.00 uur tot 17.00 uur. Er zijn in en om Sellingen verschillende locaties waar je heerlijk kunt genieten van de culinaire streekproducten uit het noorden van het land. 

De locaties waar het Voedfestival gehouden zal worden zijn: 

  • Melkfabriek Laude
  • Heerlijk Westerwolds Land

  • PUUR Westerwolde in De Noordmee

  • Kloosterboerderij Bleyendaal

  • Geitenboerderij Maatschap Alting

  • De Schaapskooi

Je bent van harte welkom! Reserveer nu je gratis ticket via voedfestival.eventbrite.nl
 

Overnachten en meer in Westerwolde

Het Voedfestival is misschien maar één dag, maar Westerwolde heeft nog zoveel meer te bieden. Het kan best zo zijn dat je na deze dag nog meer uit de regio wilt zien of dat je het gebied nog verder wilt ontdekken met de fiets of wandelend. Hiervoor hebben wij hele mooie fietsroutes en wandelroutes samengesteld. 

Combineer daarom nu het Voedfestival met een overnachting in één van de vele verschillende accomodaties die Westerwolde rijk is. Je kunt kiezen voor een gezellig hotel, maar wat dacht je van overnachten in een wijnvat of in een hunebedkamer. Bekijk alle (bijzondere) mogelijkheden om te overnachten hier en reserveer snel. 

Deel deze pagina