Dag van de Trekpaarden

Dag van de Trekpaarden

Op zaterdag 15 december organiseert Staatsbosbeheer samen met de Menacademie voor de 10e keer de Dag van de Trekpaarden in Sellingen. Naast het bomenslepen zijn er dit jaar ook clinics bomen slepen met paarden, is er in de middag een echt Kampioenschap en is er van alles te beleven op het gebied van houtbewerking. Vanaf 11.00 uur bent u van harte welkom. De toegang is gratis.  

Wat is er te doen

Afgelopen jaar organiseerde Staatsbosbeheer de Dag van de Trekpaarden voor het eerst samen met de Menacademie. Dit met groot succes! Ook dit jaar gaan we met de samenwerking verder en is er van alles te beleven op het terrein van groepskampeerterrein de Zonnegloren. Er worden bomen gesleept uit het bos en de menners mogen tijdens de Noord-Nederlands Kampioenschap hun kunsten tonen middels een hindernisbaan. Hiermee kunnen ze een mooie prijs winnen. Ook zijn er zoals ieder jaar weer verschillende demonstraties te bewonderen.

Het thema van deze dag is de waarde van paarden in de bosbouw. Ook in de moderne tijd waarin steeds zwaardere machines de oplossing voor alles lijken te zijn, hebben werkpaarden nog altijd hun waarde. Sommige klussen kunnen beter worden uitgevoerd door 1 pk dan door 300 pk. Kom eens kijken bij de informatiestand van de Menacademie om hier meer over te leren.

Gezien het koude weer, zorgen we voor een warm kampvuur waar kinderen broodjes kunnen bakken. Ook aan de inwendige mens is gedacht.

Praktische informatie:

Locatie: Dit jaar vindt de Dag van de Trekpaarden plaats op het groepskampeerterrein de Zonnegloren, Bovendiepsterweg 2, 9551 VW Sellingen. Gratis entree.
Tijd: 11.00 - 15.00 uur
Goed schoeisel of laarzen wordt aangeraden gezien de demonstraties in het bos worden gehouden. Honden mogen alleen aangelijnd mee.
Voor informatie mail ons op info@menacademie.nl

Deel deze pagina