Geen gemaar

Geen gemaar

Kunstschilder Geert Schreuder zit dit jaar 50 jaar in het vak en viert bovendien zijn 70ste verjaardag.

Aanleiding voor een feestelijke overzichtstentoonstelling in het MOW waarbij je behalve schilderijen ook fotos en illustraties van de kunstenaar kunt zien. Over de schilder Geert Schreuder groeit op in een boerenfamilie in Stadskanaal.
Hij volgt de MTS en haalt zijn onderwijsakte aan kunstacademie Minerva om, zoals destijds gebruikelijk, een degelijk vak te leren. Toch heeft hij het gevoel dat het vrije schilderen zijn grootste talent is. Al vlot na zijn afstuderen exposeert hij met realistisch werk waaruit de maatschappijkritische betrokkenheid van de maker blijkt. Hongersnoden, de wapenwedloop en milieuvervuiling houden hem bezig. In zijn beginperiode is Schreuder bovendien van het priegelwerk.
In de jubileumtentoonstelling kun je ook een selectie van deze illustraties en fotos zien. Het atelier van Schreuder staat regelmatig open voor bezoek en muziek. Houd voor het randprogramma bij deze tentoonstelling de website van het museum in de gaten. Bij de tentoonstelling hoort een speciale kinder-/gezinsroute. 

Uitnodiging aan iedereen die Geert of Geertje heet ( 22 september) 

Op de allerlaatste zondag sluiten we de tentoonstelling 'Geen gemaar I schilderijen van Geert Schreuder' feestelijk af. Omdat hij dit jaar niet alleen zijn 50-jarig jubileum viert maar bovendien zijn 70ste verjaardag, serveren we die middag taart. Natuurlijk is hij zelf aanwezig en kun je met hem in gesprek over zijn werk.

Heet jij Geert of Geertje? Dan staat vanaf 14 uur voor jou een gratis gebakje klaar! Meedoen? Meld je dan voor 15 september aan, zodat er voldoende taart gebakken kan worden. Bel met het museum: 0597 531509 of stuur een mailtje naar info@museumdeoudewolden.nl

Overigens gaat die middag de deur ook gewoon open als je Claartje, Els, Herman, Pieter of ... heet.