"Knoalster Marathon"

"Knoalster Marathon"

Op zondag 26 mei 2019 vindt de "Knoalster Marathon" plaats. Een speciaal uitgezette route van ca. 21 en 42 km.

Wat is er te doen

Deze route wordt door een team van telkens twee personen afwisselend hardlopend en fietsend afgelegd. Met een heel belangrijk aspect: dat het hier niet om tijd gaat, het is geen wedstrijd! De focus ligt op sport, kennis maken met de natuur in Westerwolde en het proeven van diverse streekproducten. Ongeveer per 5 km is er een post om de streekproducten te kunnen proeven, zoals: Poffert, Groninger worst, fruit, enz.

Ook is het mogelijk om de 21km route te wandelen in duo's of in een groep van maximaal 6 personen.

In de route zijn ook speciale attracties opgenomen om mee kennis mee te maken. Het dorp Smeerling is in al haar glorie te bewonderen

Lekker actief bezig zijn, tot rust komen in de natuur en/of kennis van de Westerwoldse cultuur en geschiedenis van deze unieke gebieden vergroten!

Starttijden

  • De eerste groep (wandelaars) vertrekt om 09:30 uur vanuit het Noorderpoort in Stadskanaal. Deelnemers van de marathon starten om 10:00 uur in duo's en per start maximaal 5 a 6 duo's. Wandelaars starten in geopejs van maximaal 12 personen. Om spreiding in het verkeer/route te bevorderen zal er in tussenpozen (ca 5 minuten) worden vertrokken.
  • Zodra de marathon deelnemers en wandelaars zijn vertrokken dan volgen de deelnemers van de halve marathon (21km). Op dezelfde manier als de marathon deelnemers en de starttijd is om 12:00 uur.

Meer info

Kijk voor meer informatie op de website van 'Knoalster marathon'.

Deel deze pagina