"Knoalster Marathon"

"Knoalster Marathon"

Op zondag 27 mei 2018 is de "Knoalster Marathon". Een speciaal uitgezette route van ca 21 en 42 km.

Wat is er te doen

Deze route wordt door een team van telkens twee personen afwisselend hardlopend en fietsend afgelegd. Met een heel belangrijk aspect: dat het hier niet om tijd gaat, het is geen wedstrijd! De focus ligt op sport, kennis maken met de natuur in Westerwolde en het proeven van diverse streekproducten. Ongeveer per 5 km is er een post om de streekproducten te kunnen proeven, zoals: Poffert, Groninger worst, fruit, enz.

Dit jaar is het ook mogelijk om de 21km route te wandelen in duo's of in een groep van maximaal 6 personen.
In de route zijn ook speciale attracties opgenomen om mee kennis mee te maken. Het dorp Smeerling is in al haar glorie te bewonderen

Lekker actief bezig zijn, tot rust komen in de natuur en/of kennis van de Westerwoldse cultuur en geschiedenis van deze unieke gebieden vergroten!

Starttijden

  • De eerste groep (wandelaars en marathon) vertrekt om 09:30 uur vanuit het Noorderpoort in Stadskanaal. Een groep bestaat uit maximaal 18 deelnemers in teams van maximaal 6 personen. Om spreiding in het verkeer/route te bevorderen zal er in tussenpozen worden vertrokken. Na de wandelaars vertrekken de marathon deelnemers ook in groepen van maximaal 20 deelnemers.
  • Zodra de marathon deelnemers zijn vertrokken dan volgen de deelnemers van de halve marathon (21km). Op dezelfde manier als de marathon deelnemers en de starttijd is om 11:30 uur.

Deel deze pagina