Magische Museum Escape tijdens Oktober Kindermaand

Magische Museum Escape tijdens Oktober Kindermaand

Tijdens Oktober Kindermaand worden jaarlijks in de maand oktober allerlei leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd door culturele instellingen in Drenthe en Groningen.

Wat kun je als jonge bezoeker verwachten?

Het MOW heeft een speciale zaal voor de schilderijen van Lodewijk Karel Bruckman.

In een korte introductie wordt verteld wie hij was en waarom zijn werk nu in Bellingwolde hangt, terwijl hij super beroemd was in de Verenigde Staten. Ondertussen valt er van alles te ontdekken over het magisch realisme; de kunststroming waar het werk van Bruckman in past.

Het is belangrijk om goed te onthouden wat verteld wordt, want na deze korte uitleg verandert de museumzaal in een escaperoom. De deur gaat dicht en alleen door de juiste code te kraken valt te ontsnappen. Aanwijzingen kunnen gevonden worden door goed te zoeken en te kijken, te rekenen en puzzelen en vooral: door samen te werken. De tijd is beperkt, wordt het een race tegen de klok?

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan individueel of in groepjes van 3 - 5 kinderen.

Deed je al eerder mee aan deze museumescape? Dan ken je de code en adviseren we je een andere leuke activiteit te kiezen op de website van Oktober Kindermaand.  http://www.museumdeoudewolden.nl/magische-museumescape  

Over het MOW
Het MOW vind je aan de Hoofdweg van Bellingwolde. Het museum biedt vaste ruimte aan schilderijen van fijnschilder Lodewijk Bruckman en aan kunstenaars uit eigen regio. Het merendeel van het museum staat in het teken van een wisselend programma, waarbij onderwerpen uit de kunst of met een historische achtergrond beide of in samenhang aan bod komen.