Belevingstocht door het Metbroekbos

Belevingstocht door het Metbroekbos

Wist jij dat een merel een regenworm kan horen kruipen? Of dat een kat helemaal geen zoet kan proeven? Tijdens een bijzondere belevingstocht op 14 mei door het Dal van de Ruiten A gebruik je al je zintuigen en beleef je de natuur op een verrassende manier.

Wat is er te doen

Mee met een gids

Samen met de boswachter ga je op pad door het Metbroekbos bij Vlagtwedde. Dit eeuwenoude bos herbergt vele bijzondere dier- en plantensoorten. De wandeling leidt je niet alleen langs de mooiste plekjes van dit natuurgebied, maar laat je ook al je zintuigen actief gebruiken.

Voel de natuur

Aan de hand van proefjes en wetenswaardigheden die de gidsen vertellen kom je meer te weten over wat en hoe wij voelen, ruiken en horen. Maar hoe gaat dat eigenlijk bij de verschillende diersoorten? Wist je dat een das na twee dagen nog kan ruiken of er mensen op zijn burcht zijn geweest?

Voor het hele gezin

De wandeling start 14 mei om 13.30 uur bij Gasterij Smeerling, duurt ongeveer 2 uur en is geschikt voor volwassenen en kinderen (adres: Smeerling 15, Onstwedde). Na deze excursie kijk je misschien anders tegen de natuur aan. Nieuwsgierig? Meld je aan via de website van Natuurmonumenten.

 

Meer informatie

Start Locatie: Gasterij Natuurlijk Smeerling

Aanvang: 13.30 uur en duurt ongeveer ander half uur.
Kosten:€ 8,00 lid NM, €11,00 geen lid. Inclusief koffie en cake.
Oerrr lid: 7,00, geen Oerrr lid: € 10,
Opgave en interesse graag mailen naar: info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl of 0599-312611.

Voor meer informatie zie ook de website van Natuurmonumenten.:https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/dal-van-de-ruiten-a/.

Deel deze pagina