Winterwandeling door Smeerling en het Dal van de Ruiten A

Winterwandeling door Smeerling en het Dal van de Ruiten A

Natuurmonumenten organiseert op zondag 25 februari 2018 een winterwandeling door het Dal van de Ruiten A. Samen met de boswachter ga je op zoek naar het bruisende winterleven in een ogenschijnlijk stil staande natuur rond het Westerwoldse Smeerling

Wat is er te doen

Op stap met de boswachter
Het bos lijkt in dit jaargetijde stil, geluiden zijn verstomd. Ogenschijnlijk is er geen leven te bespeuren in dit zo nu en dan vorstige landschap. De silhoutten van de kale bomen steken af tegen de horizon, met soms een laagje rijp op de takken. Toch is er juist in deze tijd veel te beleven in het bos. Onder alle afgevallen bladeren bruist het van het leven. Ga mee op pad met de gids en ontdek wat er zich onder je voeten allemaal afspeelt.

Vleugje cultuurhistorie
Geïnteresseerd in de cultuurhistorie van Smeerling en omgeving? De gids weet je veel te vertellen over dit beschermde dorpsgezicht en haar Saksische boerderijen. En hoe oud is eigenlijk de voorde die vlakbij Smeerling ligt? Vragen waar de gids graag antwoord op geeft. Meld je snel aan, er kunnen 20 deelnemers mee.  

Meer info

Startpunt
De wandeling start om 13.30 uur vanaf de Gasterij Natuurlijk Smeerling, Smeerling 15, Onstwedde en duurt ongeveer twee uur. Na afloop van de excursie kunt u op eigen gelegenheid van een kopje koffie of thee genieten in de Gasterij Natuurlijk Smeerling.

Kosten en aanmelden
Heb je zin om mee te gaan met deze excursie? Meld je aan via www.natuurmonumenten.nl. De kosten per deelnemer (lid): € 7,00, niet leden: € 8,00. Kinderen (lid): € 4,00, niet lid: € 7,00.

Deel deze pagina