Workshop met klei voor kinderen in de watertoren van Stadskanaal

Workshop met klei voor kinderen in de watertoren van Stadskanaal

Van 1 mei tot 1 oktober exposeert de Amsterdamse kunstenares Femke Woltering haar keramische werk in de watertoren in Stadskanaal. In de maand mei is zij daar zelf ook aan het werk in haar tijdelijke atelier op de derde verdieping. Op woensdag 18 mei zal zij een workshop geven voor kinderen. Met ruwe klei, bamboestokjes en allerhande afvalmateriaal gaat zij met de kinderen insectenhotels maken, die ze ook mee naar huis mogen nemen. 

Wat is er te doen

De kosten bedragen €  3,50 per kind inclusief materialen, drinken en wat lekkers. De workshop vindt plaats op de begane grond van de watertoren. Aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via 0599-612649 of info@streekhistorischcentrum.nl.

Expositie

Femke Woltering studeerde in 2014 af aan de Rietveldacademie in Amsterdam. In  de watertoren exposeert zij haar werk op de eerste vier verdiepingen van het markante gebouw. Deze tentoonstelling is de vierde in de jaarlijkse expositiereeks Witte Olifanten. Wolterings sculpturen bestaan uit grillige, organische vormen van klei, opgebouwd uit fragmenten en losse onderdelen. De robuustheid van de ruwe klei staat tegenover de vaak fragiele vormen. Femke Woltering werkt vanuit haar intuïtie, maar daarnaast noemt ze analyse, observatie en onderzoek als componenten die voor haar onlosmakelijke bij haar kunstenaarschap horen. Haar werk ontstaat altijd vanuit een dialoog tussen de specifieke omgeving, het thema dat zij onderzoekt en de karakteristieke eigenschappen van het materiaal.  Dit is ook ‘live’ te aanschouwen in haar tijdelijke atelier waar ze nog tot eind mei aan het werk is.

 

Witte Olifanten

Witte olifanten is de benaming voor een reeks solotentoonstellingen voor keramische sculptuur in de watertoren van Stadskanaal. Vanaf de eerste expositie in 2013 draagt het initiatief de titel Witte Olifanten; dit verwijst naar iets zeldzaams, iets uitzonderlijks en kostbaars. Witte Olifanten richt zich op keramische kunst. Keramiek is bestand tegen het vochtige klimaat in de watertoren. Daarnaast bieden de vier verdiepingen van de watertoren met hun bijzondere industriële architectuur een aantrekkelijke omgeving om het werk te presenteren. Bij de expositie wordt een brochure uitgebracht. Witte Olifanten wordt georganiseerd in samenwerking met het naastgelegen Streekhistorisch Centrum, dat de watertoren beheert.

 

Meer info

Activiteit: Workshop Insectenhotel maken van klei door Femke Woltering bij de expositie ‘Witte Olifanten IV’ in de watertoren van Stadskanaal
Datum: woensdagmiddag 18 mei, aanvang 14.00 uur
Plaats: Watertoren Stadskanaal, Ceresstraat 1, 9502 EA Stadskanaal.
Deelnamekosten: € 3,50 p.p.
Aanmelden via info@streekhistorischcentrum.nl of 0599-612649

Deel deze pagina