Westerwolde rijgt, tien dagen tuinen en kunst

Westerwolde rijgt 2017

Van 16 t/m 25 juni 2017 in de regio Westerwolde.
Alle locaties zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. 
Let op: op woensdag 21 juni zijn vanwege de FAIR niet alle tuinen geopend. Raadpleeg het programmaboekje. 

Westerwolde rijgt, tien dagen tuinen en kunst


Tijdens Westerwolde rijgt vormen 19 tuinen en 4 bijzondere locaties elk een podium voor (regionale) kunst en cultuur.

De tuinen zijn stuk voor stuk uniek door de verscheidenheid in aanleg, sfeer en grootte en inmiddels bekend om hun kwaliteit. Er zijn royaal aangelegde tuinen en intieme kleine. Strakke of juist romantisch vormgegeven tuinen, park- en landschapstuinen. Tuinen met het accent op kunst of juist op kunstig tuinieren en plantcollecties.

Ook binnen de uitingen van kunst is de variatie groot. Keramiek, schilder- en glaskunst, ambachtelijke producten, maar ook muziek, dans- en dichtkunst. Iedere tuin zal daarom een verrassing zijn.

De bijzondere locaties zijn de highlights van de regio: Klooster Ter Apel, Burcht te Wedde, museum de Oude Wolden en Gasterij Natuurlijk Smeerling. Zij organiseren speciaal voor Westerwolde rijgt extra activiteiten en openen hun deuren gratis of tegen gereduceerd tarief. 

Tuinen en bijzondere locaties liggen dicht bij elkaar, de meeste zelfs op fietsafstand en kunnen aan elkaar geregen worden door (fiets)routes.

Kwekerij Jacobs Vriescheloo Kwekerij Jacobs Vriescheloo
De Houtstek Blijham De Houtstek Blijham

Gratis toegang

Tijdens Westerwolde rijgt zijn alle deelnemende tuinen gratis te bezoeken. De meeste bijzondere locaties zijn dat ook, behalve Klooster Ter Apel, daar geldt een gereduceerd tarief. 

Wilt u met een (tuin)groep ons evenement bezoeken, kijk dan vooraf bij welke tuinen u terecht kunt. Dat zijn er veel, maar niet alle tuinen hebben de mogelijkheid om grote groepen te ontvangen.
 

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Volg de voorbereidingen en lees meer over de tuinen. 
Facebook      Twitter

Lees hieronder meer over de deelnemende tuinen:

Verdwaal niet

Deze site is onderdeel van de website van heel Westerwolde. Klik om op onze overzichtspagina terug te komen steeds op de knop hier vlak boven: Tuinevent: Westerwolde rijgt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Kom en rijg de tuinen en locaties aan elkaar!

Er is geen tuin gelijk in Westerwolde. Rijg ze allemaal aan elkaar en laat u verrassen. Wilt u vooraf ongeveer weten wat u kunt verwachten, let dan op de symbooltjes.
Er zijn drie mogelijkheden:
* tuinen die een verzorgd en groen decor zijn voor kunst
* tuinen waar het accent op de tuin ligt
* tuinen waar tuin en kunst in balans zijn

Let op de symbooltjes!

Muziekprogramma 2017

Naast de gastvrijheid die de locatie- en tuineigenaren verlenen aan beeldend kunstenaars, organiseert de werkgroep een omlijstend muziekprogramma.
Laat je verrassen in de tuinen, of plan je route aan de hand van de optredens. De lijst met artiesten staat op de Informatiepagina

Fietsroutes, kaartjes, schema's en lijstjes

Alles wat verder belangrijk is...
Bijvoorbeeld een overzichtskaartje, fietsroutes, adressenlijst van de deelnemers, contactinformatie enz. 
Klik op de tegel hieronder met 'Handige Informatie'
of klik gelijk hier.

Jaarkraal

Handelsmerk van Westerwolde rijgt zijn de kralen die op elke locatie uitgereikt worden en die geregen kunnen worden tot een mooi souvenir. De jaarkraal, met het jaartal 2017 er in, wordt dit keer gemaakt door Marco Dijkstra van Ol Raive!

NIEUWS

Programmaboekje

Het programmaboekje is uit!
Het ligt straks op iedere locatie te wachten en zal een gids zijn langs de tuinen! Alvast plannen maken? Vraag het boekje dan aan via onze Facebookactie en krijg het GRATIS per post!

Download de flyer!

Standhouders gezocht

Onderdeel van het tiendaags tuin- en kunstevenement is de Westerwolde rijgt FAIR in het beschermde dorpsgezicht van Smeerling.
21 juni van 10.00 - 17.00 uur
Toegang voor bezoekers gratis.
Lees meer...

Tiddel!

Het thema voor 2017 is Tiddel! Een oud Gronings woord voor levendig. Daar zullen tuineigenaren en kunstenaars zich door laten inspireren. 

MET DANK AAN:

De organisatie van Westerwolde rijgt zou niet mogelijk zijn zonder de financiële bijdragen van:
Alle deelnemende tuinen
Gemeente Bellingwedde
Gemeente Vlagtwedde
Rabobank Zuid en Oost Groningen
Stichting Gebroeders Hesse Fonds
Stichting Promotie Westerwolde
LEADER


 

 

WWR onderschrijft de waarden waar Cittaslow Westerwolde voor staat, zoals eigen identiteit, gastvrijheid en kleinschaligheid!


Deel deze pagina