Bourtange

Heden en verleden

Het huidige Bourtange is gebaseerd op tekeningen van de vesting van 1742 en geeft een compleet beeld van hoe de vestingstad er toen bij moet hebben gelegen. De vestingstad is nog steeds bewoond. Gebouwen die eerder een militaire functie hadden herbergen nu een informatiecentrum, horeca en musea. Een uniek dagje uit te midden van herstelde verdedigingswallen, grachten en oude kanonnen. Heden en verleden komen samen in Bourtange!

Vestingdorp Bourtange

Brengt u een bezoek aan Westerwolde dan mag vestingdorp Bourtange niet op uw programma ontbreken. In Bourtange vindt u een reconstructie van de oorspronkelijke vesting van 1742. Wandel over de ophaalbrug het vestingdorp in en stap het verleden binnen.

U kunt het prachtige vestingdorp met de vele bezienswaardigheden bekijken en een rondwandeling over de vestingswallen maken. Er zijn ook verschilllende gezellige winkels en horecagelegenheden in Bourtange. Regelmatig worden er spectaculaire evenementen georganiseerd!

Overnachten in Bourtange

Binnen Bourtange vindt u de "Vestinglogementen". Een schitterende overnachtingsaccommodatie midden in de vesting; de meeste kamers beschikken over een heuse bedstee! 

Wat is er in Bourtange te doen?

Musea Bourtange

In de vesting vindt u verschillende musea waar u uitgebreide informatie over de geschiedenis van de vesting kunt vinden.Bezoek de oude barakken, de kapiteinswoning en de synagoge.

Winkels en Horeca in Bourtange

Aan het Marktplein en in de omliggende straatjes vindt u de gezellige winkeltjes, een kaarsenmakerij en de twee restaurants van de vesting. Op het kroonwerk ligt vestingboerderij "De Sikkepit".

Evenementen Bourtange

Het gehele jaar door zijn er tal van activiteiten in de vesting, van diverse markten tot realistisch nagespeelde veldslagen. De zondagmiddag staat telkens in het teken van het afschieten van een oud kanon.

Groepsuitje Bourtange

Voor groepen zijn er uitgebreide mogelijkheden. Er is een hostessteam beschikbaar dat op professionele wijze rondleidingen door de gehele vesting verzorgt. Naast informatieve groepsbezoeken aan Bourtange kunnen voor bijvoorbeeld personeelsverenigingen diverse uiteenlopende arrangementen worden verzorgd, bijvoorbeeld met puzzel / fakkeltochten door de vesting of kanoën door de vesting-grachten.

Deel deze pagina