Ter Apel

Ter Apel

Ter Apel ligt op de grens van Groningen, Drenthe en Duitsland, in het uiterste zuidoosten van de provincie Groningen op een beboste zandrug.  Het dorp Ter Apel is ontstaan bij een klooster. Dit klooster is het enige overgebleven plattelandsklooster van Noord-west Europa en trekt samen met de omliggende kloosterbossen elk jaar vele bezoekers naar Ter Apel. Bezoek Ter Apel en dit uniek historisch bouwwerk. Geniet van de natuur en ervaar de rust en de stilte!

Klooster Ter Apel

Klooster Ter Apel is een middeleeuwse kruisherenklooster uit 1465 en het enige nog bestaande plattelandsklooster van Noordwest-Europa. Sinds 1992 behoort Klooster Ter Apel tot de UNESCO "Top 100" van onroerende objecten in Nederland. Klooster Ter Apel is zeer de moeite waard om te bezoeken; ervaar de stilte in het klooster, bezoek de lopende expositie, wandel door de kruidentuin en ontdek 550 jaar kloostergeschiedenis.

Middeleeuws Ter Apel

Jaarlijks dompelt Ter Apel zich onder in middeleeuwse sferen.
Vele groepen re-enactors, marktlui, muzikanten en entertainers komen naar deze mooie plek met het eeuwenoude Kruisherenklooster als centraal punt. Met elkaar laten ze tijdens Middeleeuws Ter Apel de 15e eeuw op authentieke wijze herleven! Kom en beleef het zelf!
 

Shoppen in Ter Apel

Grenzend aan het kanaal vindt u in Ter Apel het gezellige centrum met een grote diversiteit aan winkels. Een aantal landelijke ketens maar voor het overgrote deel kleine, unieke winkels die het straatbeeld voorzien van de nodige “Couleur Locale”. Er is een zeer actieve winkeliersvereniging die regelmatig leuke activiteiten organiseert in het winkelcentrum.

Bosrijk Ter Apel

Het dorp Ter Apel ligt bij het beekje Ruiten Aa. Het oude dal van de Ruiten Aa hoort samen met de Ter Apelerbossen bij de Ecologische hoofdstructuur. Rond het dorp ligt hierdoor veel bosrijk natuurgebied. In 1619 verwierf de stad Groningen Westerwolde en daar hoorde ook het klooster en de bijbehorende gronden bij. In de loop van de tijd plantte de stad steeds meer bossen aan op deze gronden. U kunt prachtige wandelingen maken door de oude Kloosterbossen met grote, imposante oude eiken en beuken.

Met de boot naar Ter Apel

Wist u dat Ter Apel ook goed bereikbaar is met de boot door de nieuwe vaarverbinding tussen het Drentse Erica en het Groningse Ter Apel?

Wonderwereld

Met kinderen is het leuk om in Ter Apel Attractiepark Wonderwereld te bezoeken.

 

Deel deze pagina