Vlagtwedde

Vlagtwedde

Vlagtwedde is een gezellig dorp temidden van rust, ruimte en natuurschoon. Met de auto, de fiets en te voet kunt u vanuit Vlagtwedde schitterende tochten maken door heidevelden, langs Saksische boerderijen of het mooie meanderlandschap langs de Ruiten Aa.

Gezellig dorpscentrum

Vlagtwedde heeft een gezellig dorpscentrum met een bakkerij,een juwelier, een drogisterij, een kledingwinkel etc. Verder zijn er een aantal horecagelegenheden: enkele kroegen, een discotheek en verschillende restaurants.

Overdekt zwembad, golfbaan en zwembad

In de directe omgeving van Vlagtwedde ligt vakantiepark Emslandermeer met een haven, een overdekt zwembad en een golfbaan, waar u ook gebruik van mag maken als u niet op het park verblijft.

Hervormde kerk

De hervormde kerk in Vlagtwedde is een langgerekte, geheel bepleisterde kerk. Het schip komt mogelijk uit de 13e eeuw en een koor uit de 16e eeuw. De pleisterlaag is aan het eind van de 19e eeuw aangebracht.

Omdat de kerk belangrijk was in de rechtspraak van Westerwolde (in de kerk werd het seendrecht, het kerkelijke recht, gesproken) werd de kerk te klein. In de vroege 16e eeuw is toen een nieuw koor aangebracht. Het interieur is ook in die periode overdekt door een kruisribgewelf.

Deel deze pagina