Wedde

Wedde

Wedde ligt aan de Westerwoldse Aa.  Aan weerszijden van de Aa loopt het Natuur Netwerk Nederland (NNN) . Hier liggen diverse natuurgebieden zoals de Hoornder meeden. Rond het dorp  is de essenlandschap goed te herkennen. 

 

Varen

De Westerwoldse Aa is tot het dorp bevaarbaar voor pleziervaart.

Vanuit het haventje in Wedderveer kunt u een rondvaart maken door de prachtige natuur rondom Wedde en Wedderveer.
Pieter Dekker Rondvaarten: http://www.dekkerrondvaarten.nl/locatie/haven-wedderveer/

De Burcht Wedde

Aan de Hoofdweg, bij de ingang van het dorp Wedde, ligt een zeer oude Burcht. De Burcht is bekend onder de naam Huis te Wedde en heeft een rijke geschiedenis. Al in de 13e eeuw wordt deze Burcht in de geschiedenis van Westerwolde beschreven. Vanuit de borg in Wedde is heerlijkheid Westerwolde eeuwenlang bestuurd. Wie de Burcht in handen had kon zich feitelijk heer van Westerwolde noemen. Lees ook 'het verhaal van Westerwolde', waar de burcht een belangrijke rol in speelt!

De Burcht is volledig gerestaureerd. Tegenwoordig is er een kinderhotel en museum gevestigd.

Recreatiegebied Wedderbergen

De Wedderbergen is een recreatiegebied nabij de buurtschap Wedderveer.

De Wedderbergen is een gebied met stuifduinen, ontstaan in de middeleeuwen door ontbossing en overbeweiding. Langs het gebied meandert de Westerwoldse Aa. Al in de 19e eeuw werd het gebied voor recreatieve doeleinden gebruikt. 

Tegenwoordig is het een grootschalig recreatieterrein van ongeveer 60 hectare met een bungalowpark, een camping en een recreatieplas in een beboste omgeving. In het recreatiegebied staat ook de poldermolen de Weddermarke.

Deel deze pagina