Eerste lustrum Westerwolde rijgt

dinsdag 29 mei 2018

De vijfde editie van Westerwolde rijgt gaat op vrijdag 15 juni van start. Tien dagen de mooiste tuinen en bijzondere locaties bekijken en bovendien genieten van kunst en muziek. Allemaal in de regio Westerwolde en Kanaalstreek.

Alle eigenaren hebben kunstenaars uitgenodigd om op hun terrein te komen exposeren. Dat betekent genieten van tuinaanleg en bloeiende planten, maar ook van keramiek, beeldhouwwerk, glaskunst, textiel- of schilderkunst. Op onverwachte plekken zullen artiesten hun muziek laten horen, van pop tot klassiek, van solo tot koor.

Vier regionale highlights staan als deelnemer op de lijst: Museum De Oude Wolden in Bellingwolde, De Burcht in Wedde, Gasterij Natuurlijk Smeerling en - vanwege het jubileumjaar - ook Vesting Bourtange.

Fair

Op woensdag 20 juni wordt de tweede Westerwolde rijgt-fait gehouden op het terrein van Natuurmonumenten en Gasterij Natuurlijk Smeerling, tussen Onstwedde en Vlagtwedde. Na het succes van vorig jaar hebben 70 standhouders ingeschreven, met waren die vallen onder de noemer: groen en kunstzinnig. Er is live-muziek en optredens van Circustheater Easy. De fair is opten tot 18.00 uur.

Rijgen

Voor de fietsliefhebbers zijn op de website op maat gemaakte fietsroutes te downloaden. Korte rondjes langs een aantal tuinen, die aan elkaar te rijgen zijn tot langere routes. Maar er kan ook echt geregen worden. Bij elke tuin ontvangt de bezoeker een kraal, door tuineigenaar of kunstenaar gemaakt of uitgezocht. Verzamel ze allemaal en rijg een aandenken aan Westerwolde rijgt 2018.

Programmaboekje

Westerwolde rijgt, van 15 tot en met 24 juni, is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Alle informatie is te vinden op www.westerwolderijgt.nl en in het programmaboekje, die voorafgaande aan het evenement bij de Tourist Info-kantoren en -agentschappen is te verkrijgen. Ook zijn er boekjes bij alle deelnemende tuinen.

Deel deze pagina