Kanoën in Westerwolde

donderdag 29 maart 2018

Kanoën in Westerwolde

In Westerwolde is het geweldig toeven op het water, bijvoorbeeld in een kano. Ontdek het charmante Westerwolde vanaf het water en geniet van al het moois wat je anders niet ziet. Vanuit Westerwolde is het zelfs mogelijk om te kanoën naar Drenthe, Overijssel of zelfs naar Duitsland.

Knoal Vaarroute

Naast de vele routes, zoals de Ruiten AA, kun je ook geweldig kanovaren op het langste kanaal van Nederland, het Stadskanaal! Deze vaarroute loopt vanaf Wildervank naar Munnekemoer en heeft een lengte van 29,9 kilometer. Onderweg zie je de interessante geschiedenis van dit prachtige gebied 'de Veenkoloniën' en leidt de vaarroute je langs bijzondere en mooie bezienswaardigheden. Absoluut de moeite waard! 

Kanoën op de Ruiten Aa

Varen op de Ruiten Aa is genieten met een grote G. Je vaart met je kano door de schitterende natuur van waaruit Nederland ooit is ontstaan. De flora en fauna is hier in optima forma en dat zie je vanaf het water heel erg goed. Ontdek het veelzijdig landschap via lange kanalen, smalle riviertjes en kronkelende beekjes. Wanneer je echt van het water houdt en je hier graag op begeeft, dan nodigen wij je graag eens uit om Westerwolde te ontdekken vanaf het water. 

Meer informatie

Lijkt het je leuk om eens een keer te komen varen in het charmante Westerwolde? Kom dan gezellig langs en geniet! 

Op onze pagina vindt je meer informatie.

Deel deze pagina