Museum de Oude Wolden breidt de eigen collectie uit met de aankoop van kunstwerk ‘Koolzaad’.

woensdag 14 november 2018

Museum de Oude Wolden breidt de eigen collectie uit met de aankoop van kunstwerk ‘Koolzaad’.

Het MOW, museum voor regionale kunst en cultuurhistorie te Westerwolde beheert van oudsher een collectie die de eigen regio verbeeld. Het zwaartepunt hiervan ligt bij schilderijen en schetsen van originele leden van de Groninger Kunstkring De Ploeg.

 

Werken als ‘de Westerwoldse Aa’ van Jan Altink (1969) en diverse dorps- en streekgezichten van onder andere Johan Dijkstra en Ben Walrecht maken deel uit van deze collectie. In de afgelopen jaren schonk Geert Schreuder twee kerkgezichten aan het MOW en kocht het museum locatie-gebonden werk van de jonge kunstenaar Anna Rijkens. Hiermee kreeg de collectie een moderner aangezicht. De aankoop van het werk ‘Koolzaad’ van Ria van Krieken en Marian Smit is een verdere stap in het streven van het MOW om de verbeelding van de eigen streek een grotere en eigentijdse plek te geven in het museum. ‘Koolzaad’ is een ruimtelijk werk, dat bestaat uit meer dan duizend handbeschilderde, gele blaadjes. De nieuwe aanwinst hangt in het huisje op het buitenterrein van het MOW en is nog tot het einde van het jaar te zien.

 

MOW vind je aan de Hoofdweg 161 in Bellingwolde en is woensdag tot en met zondag open. Kijk voor meer informatie op www.museumdeoudewolden.nl

 

Deel deze pagina